Balea, RAIUL lui Ceausescu! Cabana peste care nu a trecut timpul VIDEO

Frumusetea si salbaticia zonei, asta l-a atras pe Ceausescu la Balea. In anii 70 dictatorul a ordonat constructia unei cabane la cota 2.000.

Duduia Norica, asa cum ii placea sa i se spuna, nu va uita niciodata ziua in care cel mai iubit fiu al tarii a inaugurat cu mare alai casa de vacanta.

Cabana are 12 camere si un living. 9 dintre acestea si apartamentul erau destinate celor din suita lui Ceausescu. Alte 2 camere erau rezervate cabanierului si celor de la Securitate.

Cand venea la Balea, intotdeauna Ceausescu dormea singur in camera, iar patul lui era mult mai mare decat cel din camera numarul 2, in care se odihnea consoarta.

Pana si masa la care mai marii poporului jucau carti intre doua partide de vanatoare a ramas intacta.

Nu doar de priveliste se bucura dictatorul, ci si de partidele de vanatoare, in care caprele negre cadeau in bataia pustii precum potarnichile.

Nu se tinea cont de nimic, asa ca, in 1989, Ceausescu doborase orice record: intr-o singura zi impuscase nu mai putin de 46 de exemplare.

In ultimii ani cabana a fost modernizata iar capacitatea de cazare s-a dublat. Nici curiosii si nici macar nostalgicii nu se inghesuie sa doarma in patul dictatorului, pentru care ar trebui sa plateasca pana la 300 de lei pe noapte.

Cabana de la Balea este una dintre putinele care s-au mai pastrat intacte si au intrat in circuitul turistic. Peste cele mai multe, aflate in administrarea statului, s-a asternut praful.

Dictatorul avea cel putin cate o casa de vacanta sau o cabana de vanatoare in fiecare judet.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate