BACALAUREAT 2012 - sesiunea de toamna: vezi ce PERLE au scris elevii la proba de limba si literatura romana

BACALAUREAT 2012 - sesiunea de toamna: vezi ce PERLE au scris elevii la proba de limba si literatura romana

99.111 candidati au sustinut luni proba scrisa la limba si literatura romana, in cadrul sesiunii de toamna a bacalaureatului.

Ca in fiecare an, nici de data aceasta perlele nu au intarziat sa apara, fiind la fel de savuroase.

"Baltagul este un fel de topor folosit si in zilele noastre pentru comiterea crimelor. Dupa acest topor a plecat Victoria Lipan, probabil ca avea nevoie de el pentru muncile campului", a explicat un elev.

"Victoria era de fapt o taranca fara viziune despre lume. Dar nu putea sa stea linistita, pentru ca calul Bator nu oferea iubire si mangaieri, la fel ca sotul ei", suna o alta perla de la examen.

"Cele patru elemente de structura de la Morometii sunt cele patru volume. E un roman-fluviu si n-a incaput intr-o singura carte", a scris alt elev.

Citeste si: Tragedia momentului în România: O tânără a murit de coronavirus. Cazul ei este cumplit - capital.ro

La subiectul la care elevii trebuiau sa explice rolul cratimei in "dac-al ei glas", un elev a raspuns: "N-avea niciun motiv sa puna cratima, dar i-a fost lene sa scrie corect: daca glasul ei".

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii puteti vedea aici.

Examenul de bacalaureat va continua miercuri cu proba obligatorie a profilului. Ultima proba scrisa - cea la alegere a profilului si specializarii - va avea loc vineri, 31 august.

In data de 2 septembrie vor fi afisate primele rezultate (pana la ora 16.00) si vor fi depuse contestatiile (intre orele 16.00 si 20.00).

Acestea vor fi solutionate in 3-4 septembrie, urmand ca afisarea rezultatelor finale sa aiba loc in 5 septembrie. Sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat a inceput in 20 august, in prima saptamana avand loc probele orale.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies