BAC 2012: 8 candidati ELIMINATI in prima zi a probelor

BAC 2012: 8 candidati ELIMINATI in prima zi a probelor

Luni, in prima zi a bacalaureatului, 8 candidati au fost eliminati din examen dupa ce au fost prinsi cu telefoane mobile asupra lor sau au apelat la materiale ajutatoare, potrivit Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Cei prinsi cu telefoane mobile asupra lor erau in centre de examen din Bucuresti si din judetele Constanţa si Neamt, iar cei care au incercat sa copieze, in judetele Braila, Gorj si Tulcea.

 

Potrivit metodologiei bacalaureatului este interzisa intrarea candidatilor in sala de examen cu orice fel de lucrari care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu telefoane mobile si cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

 

Sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului de anul acesta continua in 13-15 iunie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, urmata in 18-22 iunie de evaluarea competentelor digitale si in 25 - 27 iunie de evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

 

Probele scrise incep in 2 iulie cu testul la limba si literatura romana.

 

Pentru 3 iulie este programata proba scrisa de limba si literatura materna, in 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar in 6 iulie candidatii vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii.

 

in 8 iulie vor fi afisate rezultatele, iar in 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, vor fi depuse contestatiile. In perioada 10 -12 iulie va avea loc solutionarea contestatiilor, iar in 13 iulie vor fi afisate rezultatelor finale.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate