Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa: "Următoarele săptămâni vor fi critice"

,

În vreme ce mai multe țări din Europa se gândesc să relaxeze măsurile impuse până în prezent, Organizația Mondială a Sănătății atenționează că urmează săptămâni critice pentru Europa.


In articol:

Înregistrarea unei scăderi a numărului de infectări cu coronavirus în țări ca Spania, Italia, Germania, Franța și Elveția a făcut ca autoritățile să se gândească deja la ridicarea restricțiilor și repornirea economiei.

Citeste si: Decizie finala privind starea de urgenta! Ce se intampla in Romania incepand de astazi

Deși bilanțul arată o evoluție pozitivă în aceste țări, Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că nu este momentul ca Europa

să relaxeze măsurile luate până la momentul actual.

Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa: "Următoarele săptămâni vor fi critice"

Hans Henri P. Kluge, director OMS Europa, a transmis un mesaj ferm, explicând că pericolul nu a trecut în Europa și că deși acum lucrurile par că s-au calmat, urmează câteva săptămâni critice, iar situația se poate agrava și mai mult în contexul în care se renunță la restricții.

Citeste si: Coronavirus Romania: care sunt judetele cu cele mai putine cazuri

Mai mult decât atât, oficialul OMS a ținut să le reamintească oamenilor importanța respectării regulilor în timpul sărbătorilor pascale, în ciuda faptului că vremea va fi frumoasă și tentația de a ieși din locuință va fi mare.

"Amenințarea acestei pandemii produce încă o presiune uriașă asupra Europei.

Numărul de infectări din toată regiunea continuă să crească. În ultimele zece zile, numărul cazurilor raportate aproape că s-a dublat, ajungând la aproape un milion. Asta înseamnă că jumătate din bilanțul mondial al COVID-19 este în Europa.

Din primele zece țări din regiune cu cele mai multe cazuri de infectare, au fost înregistrate evoluții optimiste în ceea ce privește scăderea infectărilor în Spania, Italia, Germania, Franța și Elveția în ultimele săptămâni.

Însă, aceste mici semnale pozitive din anumite țări sunt contrabalansate de creșterea constantă sau bruscă a cazurilor în țări ca Marea Britanie, Turcia, Ucraina, Belarus și Rusia. Următoarele săptămâni vor fi critice pentru Europa.

Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au respectat aceste restricții naționale și locale săptămâna trecută și să fac apel către toată lumea să continuăm să le respectăm, pe măsură ce ne apropiem de Paștele ortodox în zilele următoare.

Nu vă faceți iluzii, în ciuda vremii primăvăratice, încă suntem în mijlocul furtunii. Mai multe țări sunt pe cale să simtă din plin impactul (epidemiei- n.r.).", a spus Hans Henri P. Kluge, director OMS Europa, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Guvernul a prelungit termenele pentru depunerea documentelor necesare indemnizaţiei de şomaj

 

Citește-ne pe
Citește și:

Statele Unite si China vor coopera in lupta impotriva coronavirusului

Florin Cîțu a intervenit la ANSVSA și a cerut AMENZI DRASTRICE, acolo unde este cazul

Cine este actualul iubit al fiicei lui Liviu Dragnea? Alexandra Dragnea este acuzată că i-a distrus acestuia cariera

Factorii care pot agrava infecția cu coronavirus. Pacienții aflați în această situație pot dezvolta forme severe ale bolii

Marturia unui sportiv de performanta, infectat cu coronavirus: "Aproape ca am lesinat in dus, niciodata nu am simtit o asemenea durere"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies