Factorii care pot agrava infecția cu coronavirus. Pacienții aflați în această situație pot dezvolta forme severe ale bolii

Infecția cu coronavirus poate avea diferite manifestări, iar dacă unele persoane reacționează bine, altele ajung să facă forme severe ale bolii. Care sunt factorii care pot agrava infecția?


In articol:

Încă de la apariția primelor cazuri de coronavirus, medicii au constatat că persoanele care prezintă și alte afecțiuni au șanse mai mari să dezvolte o formă mai agresivă a bolii, la fel și pacienții care au o vârstă înaintată.

Citeste si: Coronavirus Romania: inca 15 decese. Bilantul urca la 387 de morti

Factorii care pot agrava infecția cu coronavirus. Pacienții aflați în această situație pot dezvolta forme severe ale bolii

După ce au analizat evoluția pandemiei la nivel mondial, oamenii de știință au tras concluzia că există doi factori principali care pot agrava infecția cu coronavirus: vârsta înaintată și obezitatea.

Citeste si: Raed Arafat avertizeaza: cand va fi al doilea val de coronavirus in Romania: "Trebuie sa fim pregatiti!"

Cercetătorii de la Universitatea din New York au constatat că în general, persoanele care ajung la terapie intensivă fie sunt în vârstă, fie au probleme serioase cu greutatea, lucru asociat si cu alte afecțiuni cum ar fi cele cardiovasculare sau diabetul.

"Acest virus este teribil. Poate afecta inclusiv tinerii, în special pe cei obezi. Toți cei care au probleme cu greutatea ar trebui să fie foarte atenți. Din acest motiv suntem îngrijorați pentru prietenii din America, unde este cunoscută problema obezității și unde cu siguranță vor fi probleme din această cauză.", a spus Prof Jean-François Delfraissy, într-un interviu, potrivit thesun.co.uk .

Și cercetătorii birtanici atrag atenția asupra obezității, constatând că 63% dintre pacienții cu coronavirus care au dezvoltat forme severe sunt supraponderali sau obezi.

Citeste si: Franţa denunţă ”lipsuri” în gestionarea covid-19 de către OMS

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate