Avertismentul Băncii Mondiale: "60 de milioane de persoane vor fi..." Ce consecințe ar putea avea pandemia de coronavirus?

,

Specialiștii au atras atenția încă de la începutul pandemiei de coronavirus că această criză va avea un impact negativ asupra economiei. Iată care este avertismentul Băncii Mondiale.


In articol:

Dacă inițial a fost doar o criză sanitară, treptat, pandemia de coronavirus s-a transformat într-o criză economică și asta din cauza faptului că mai multe sectoare au fost obligate să își reducă activitatea ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului.

În acest context, economia multor țări a fost puternic afectată, lucru confirmat și de reprezentanții Băncii Mondiale.

Citeste si: Viorel Catarama a primit rezultatul testului de coronavirus! Omul de afaceri s-a expus deliberat la infectarea cu virusul

Avertismentul Băncii Mondiale: "60 de milioane de persoane vor fi..." Ce consecințe ar putea avea pandemia de coronavirus?

Majoritatea țărilor sunt acum în căutarea unor soluții pentru repornirea economiei, iar veștile venite din partea Băncii Mondiale nu sunt tocmai bune, în special în cazul țărilor nu foarte dezvoltate și în care sărăcia era o problemă și înainte de izbucnirea crizei coronavirusului.

Citeste si: Anunț important despre desfășurarea examenelor din această vară. Este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru

Oficialii sunt de părere că vor exista consecințe negative în timp și se așteaptă ca economia globală să scadă cu 5% în acest an. 

"Milioane de mijloace de trai au fost distruse, iar sistemele de asistență medicală sunt sub tensiune la nivel mondial.

Estimarea noastră este că până la 60 de milioane de persoane vor fi împinse în sărăcie extremă- ceea ce șterge toate progresele înregistrate în atenuarea sărăciei în ultimii trei ani", a spus președintele Băncii Mondiale, David Malpass, potrivit digi24.ro.

Sărăcia extremă presupune ca o persoană să trăiască în fiecare zi doar cu 1.90 de dolari, sumă care nu poate acoperi toate necesitățile. 

Citeste si: Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Testarea populaţiei privind dezvoltarea de anticorpi la Covid-19, discutată după 1 iunie şi realizată eşantionat

 

Citește-ne pe
Citește și:

Viorel Catarama a primit rezultatul testului de coronavirus! Omul de afaceri s-a expus deliberat la infectarea cu virusul

Primul vaccin care nu folosește tehnologia ARN a primit undă verde. Vaccinul Johnson & Johnson a fost aprobat oficial

Cutremur în media! S-a aflat cine a fost iubita secretă a lui Mircea Badea. Este celebră și au fost împreună 7 ani

Soc pentru credinciosi: Sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena, fara moaste. Ce a decis Patriarhia

Anunț important despre desfășurarea examenelor din această vară. Este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies