Anunț important despre desfășurarea examenelor din această vară. Este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru

,

Criza coronavirusului a făcut posibilă desfășurarea cursurilor online, însă elevii din clasele terminale vor fi nevoiți să se întoarcă la școală pentru a susține examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională.


In articol:

Așa cum era de așteptat, atât Evaluarea Națională, cât și examenul de Bacalaureat, se vor desfășura în acest an respectând reguli mult mai stricte care să îi protejeze pe elevi de noul coronavirus.

Chiar dacă învățământul s-a mutat în online, examenele importante vor fi susținute în instituțiile de învățământ, astfel că va fi nevoie de respectarea unor reguli de igienă

foarte stricte.

Citeste si: Cât ar mai trebui să dureze restricțiile drastice? Mesajul transmis de Adrian Streinu-Cercel: "E nevoie de încă..."

Anunț important despre desfășurarea examenelor din această vară. Este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a făcut o precizare importantă referitoare la desfășurarea examenelor din această vară, dar și a sesiunilor de pregătire a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a. 

Astfel, pe lângă comisia de supraveghere care se va asigura că totul se desfășoară corect în timpul examenelor, în fiecare unitate de învățământ va exista și un cadru medical care va monitoriza starea de sănătate a elevilor. Astfel, este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru.

Citeste si: Alerta meteo, cod galben! Vremea este instabila in cea mai mare parte a tarii, astazi, pana la ora 18:00

"Deja am emis un ordin de ministru comun cu Ministerul Sănătăţii care va fi publicat astăzi în

Monitorul Oficial- pentru că s-a schimbat starea de urgenţă în stare de alertă, avem o lege nouă-(...) şi acolo sunt prevăzute toate măsurile prevenire şi de combatere a îmbolnăvirilor. Avem acolo prevăzut în mod clar care sunt responsabilităţile Ministerului Educaţiei, inspectoratelor şcolare, unităţilor de învăţământ şi direcţiilor de sănătate publică. Am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii şi în fiecare unitate de învăţământ va exista un cadru medical care va supraveghea tot acest proces de revenire la cursurile de pregătire, dar şi procesul de examene naţionale."
, a spus Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Arafat: Este un trend descendent, dar acest trend poate oricând să fie din nou ridicat

 

Citește-ne pe
Citește și:

Veste proasta de la cercetatori: imunizarea cu coronavirus nu dureaza prea mult. Ce au descoperit despre copii

Andrei Baciu: România a trimis peste 130.000 de doze de AstraZeneca către Republica Moldova

Clasament Survivor România 2021. O concurentă nouă ajunge pe locul 1 în topul eficacității. Pe ce loc au ajuns Zanni și Jador

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor IPS Pimen a murit

Klaus Iohannis, anuntul care ii sperie pe romani: “Nu voi ezita să declar din nou stare de urgenţă”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies