Avertisment pentru românii care merg la munte în această perioadă. Fenomenul apărut după încălzirea vremii

,
avertisment turisti munte 2021

Salvamontiștii îi atenționează pe turiștii care merg la munte să nu se aventureze pe traseele nemarcate

[Sursa foto: unsplash]

După mai multe zile geroase, vremea se va înclăzi în toată țara, inclusiv în regiunile montane. Ce îi sfătuiesc salvamontiștii pe cei care merg pe pârtie în această perioadă?


In articol:

Sezonul de schi a început la Poiana Brașov. Pârtiile din Masivul Postăvarul s-au deschis chiar în Ajunul Crăciunului, dar cu toate acestea, autoritățile atenționează asupra unui fenomen destul de periculos și care este provocat de încălzirea vremii.

La ce ar trebui să fie atenți turiștii care merg la munte în această perioadă?

Avertisment pentru turiștii care merg pe pârtie după Crăciun

În ultimele zile, în regiunile montane a nins și s-a depus strat consistent de zăpadă, lucru care a contribuit la deschiderea pârtiilor. În Masivul Postăvarul deja se schiază, inclusiv pe pârtiile pentru începători, însă autoritățile îi sfătuiesc pe turiști să fie prudenți și să nu se aventureze în locurile nemarcate.

Deși stratul de zăpadă este consistent pe pârtii, nu același lucru se întâmplă și în zonele neamenajate. Astfel, salvamontiștii îi atenționează pe turiști să fie atenți la acest aspect pentru că poate să existe risc de avalanșă din cauza încălzirii vremii.

„Turiștii să nu părăsească pârtiile amenajate, să nu se aventureze prin pădure pentru că stratul de zăpadă în pădure nu este la fel de gros că și cel de pe pârtii. De asemenea să schieze cu atenție, să nu schieze cu viteză sau să nu se aventureze pe pârtiile pentru care nu au pregătire”, a precizat Nicolae Parate, salvamontist în Brașov, conform digi24.ro.

Creșterea temperaturilor poate face sa stratul de zăpadă să devină instabil, lucru care poate reprezenta un adevărat pericol pentru turiști.

avertisment turisti munte craciun 2021

Încălzirea vremii poate crește riscul de avalanșă

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Vremea de Crăciun 2021. Prognoza meteo ANM sâmbătă, 25 decembrie 2021. Temperaturile cresc și revin ploile

Risc de avalanșă în Munții Făgăraș. Ce au anunțat autoritățile?

Pericol de avalanșă este și în Munții Făgăraș. Autoritățile au anunțat că există risc de avalanșă în special la peste 1,800 de metri. Turiștii care vor să facă drumeții în Munții Făgăraș sunt sfătuiți să urmeze doar traseele amenajate, să fie echipați corespunzător și să nu se aventureze pe crestele înalte. În plus, dacă vremea nu este favorabilă, salvamontiștii le cer turiștilor să își amâne plimbările, având în vedere că viscolul puternic poate reduce vizibilitatea.

Potrivit informațiilor oficiale, la stația meteo de la Bâlea Lac,  stratul de zăpadă depășește un metru și jumătate.

Citeste si: Peste 16.000 de români, sosiți în țară în weekend, intră în carantină de sărbători. Anunțul făcut de Alexandru Rafila

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum au ajuns romii în principatele române. Statistic, ei sunt mult mai numeroşi decât în orice ţară

Valeriu Gheorghiță îi avertizează pe români: "Diferenţa dintre viaţă şi moarte ține de asta"

Accident oribil în Formula 2: o mașină a aterizat direct peste pilotul advers/ Video

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Avertismentul sumbru lansat de Octavian Jurma după ce au fost anunțate relaxările de sărbători: ”Nu mai sunt justificate de iminenţa valului Omicron care va veni la jumătatea...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies