Autoritățile pregătesc noi restricții pentru români. Vacanța elevilor ar putea fi prelungită, iar nunțile ar putea fi total interzise

,
Covid

Autoritățile pregătesc noi restricții pentru români. Vacanța elevilor ar putea fi prelungită, iar nunțile ar putea fi total interzise

[Sursa foto: PixaBay]

Autoritățile pregătesc noi restricții pentru români. Va fi măsurată eficiența acestora după două-trei săptămâni și se va decide dacă vor rămâne valabile sau vor fi și mai dure. Este posibil ca vacanța elevilor să fie prelungită dacă cele două săptămâni nu vor avea un efect pozitiv asupra numărului de cazuri de COVID-19.


In articol:

Autoritățile pregătesc noi restricții pentru români. Va fi măsurată eficiența acestora după două-trei săptămâni și se va decide dacă vor rămâne valabile sau vor fi și mai dure.

Este posibil ca vacanța elevilor să fie prelungită dacă cele două săptămâni nu vor avea un efect pozitiv asupra numărului de cazuri de COVID-19.

„Dacă nu se produce un efect în sensul pozitiv, pe acest segment(n.r. vacanța școlară prelungită), există toată posibilitatea de a prelungi această măsură”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății.

Citeste si: Bilanț coronavirus 22 octombrie 2021: Peste 15.000 de cazuri noi și peste 350 de decese!

Efectul măsurilor se va observa în decurs de 10-14 zile de la introducerea lor.

  „Atunci poți să vezi dacă efectul a fost semnificativ sau mai puțin semnificativ și atunci anumite măsuri pot fi înăsprite, dacă nu sunt îndestulătoare, sau unele măsuri pot fi prelungite.   La noi problema, de multe ori, nu e calitatea legii, e problema de aplicare a legii și de sancționare a celor care încalcă legea”, a mai spus ministrul. 

Autoritățile pregătesc noi restricții pentru români. Vacanța elevilor ar putea fi prelungită, iar nunțile ar putea fi total interzise

„Pe partea de sănătate și pe partea administrativă din sănătate- și Ministerul

Sănătății, și toate instituțiile subordonate, în care nu sunt numai medici, sunt și alte categorii profesionale, și Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate, e un mesaj aici care trebuie dat în mod evident- eu am propus și îmi asum, sunt texte foarte clare, amendă de la 50.000 de lei în sus pentru conducătorul unității care permite accesul unui angajat care nu are certificat verde. La recidivă, rămâne fără contract de muncă”, a declarat Cseke Attila.

Citeste si: Când se estimează finalul pandemiei? Organizația Mondială a Sănătății a făcut anunțul

El a mai precizat că România nu este prima țară care introduce astfel de măsuri. 

„De parcă am fi inventat noi roata acum. Această măsură este în vigoare, chiar și într-o formă mai dură, în multe țări din Europa, care astăzi au ridicat restricțiile sau sunt în curs de ridicare ”, a mai adăugat Cseke Attila.

Certificatul verde, necesar și în unitățile private

În afară de farmacii și magazine alimentare, toate celelalte instituții vor cere oamenilor certificatul verde, a spus Cseke Attila.

Ministrul sănătății a subliniat că este vorba și de instituții publice, și de administrația publică centrală și locală, dar și de domeniul privat, unde se va introduce această măsura în birouri, pentru firmele care au mai mult de 50 de angajați.

Covid

Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății

[Sursa foto: Facebook]

„Pentru salariați, pentru angajații din acea instituție, nu putem să propunem, pentru că aici trebuie să mergem în Parlament, fiind vorba de dreptul constituțional la muncă”, a spus ministrul Cseke Attila.

„Această propunere se va regăsi sub formă de amendament la proiectul de lege pe care îl avem în Parlament, dar nu poate guvernul, prin hotărâre de guvern, astăzi fiind un guvern interimar, să facă acest lucru. Ar putea s-o facă un guvern care se formează”, a mai adăugat Cseke Attila.

Evenimentele private, total interzise

Legat de nunți, botezuri și alte evenimente de natură privată, se vor interzice total în restaurante, indiferent dacă ești vaccinat, ai certificat verde sau nu.

„Din păcate, realitatea practică ne-a arătat că nu am reușit să controlăm”, a precizat Cseke Atilla. În rest, restaurantele și cafenelele rămân deschise pentru cei vaccinați complet anti-COVID-19.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Obligativitatea certificatului verde în Franța a pornit o serie de proteste în rândul cetățenilor. Certificatul va fi obligatoriu până pe 31 iulie 2022

ECDC avertizează că Omicron, rezistentă la vaccin, va pune stăpânire pe Europa

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Cum se vor recupera cele două săptămâni de vacanță pe care elevii le vor avea? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: ”Nimic nu ne împiedică să revenim la școală”

Record de vaccinări cu prima doză, în valul patru al pandemiei. Zeci de mii de români s-au imunizat împotriva Covid-19

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies