Ce program vor avea magazinele din București după noile măsuri? Certificatul verde, obligatoriu pentru majoritatea activităților

,
Ce program vor avea magazinele din București după noile măsuri?

La ce ora se inchid magazinele

[Sursa foto: PixaBay]

În urma ședinței de miercuri, de la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a anunțat noile măsuri după care vom funcționa în perioada următoare.


In articol:

Miercuri a avut loc ședința convocată de președintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, la care au luat parte responsabilii în gestionarea pandemiei de coronavirus, pentru a stabili noi măsuri pentu stoparea raspândirii virusului SARS-CoV-2. Printre măsurile adoptate se numără și modificarea orei de funcționare a magazinelor, precum și obligativitatea certificatului verde.

Ce program vor avea magazinele din București după noile măsuri? Certificatul verde, obligatoriu pentru majoritatea activităților

Președintele Klaus Iohannis a anunțat care vor fi măsurile după care vom funcționa în perioada următoare. Acesta a precizat că masca de protecție devine obligatotrie peste tot, la exterior, cât și la interior. Toți elevii, inclusiv cei de gimnaziu și de liceu, intră în vacanță pentru două săptămâni.

Ce program vor avea magazinele din București după noile măsuri?

Klaus Iohannis, noile restrictii

[Sursa foto: PixaBay]

”Şcolile sunt puternic afectate, este evident, prin elevi şi prin personal, profesori, care se îmbolnăvesc. În mod normal, de luni ar fi vacanţă pentru cei mici.

S-a decis astăzi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru primar ci şi pentru gimnaziu şi liceu, pentru două săptămâni. Când vorbim de protecţia individuală, începând cu luni, masca va deveni obligatorie peste tot, şi în interior şi în exterior, şi în târguri şi la cinema, şi dacă vă plimbaţi pe stradă, este obligatoriu să aveţi mască”,  

a declarat preşedintele.

Citeste si: Cum se vor recupera cele două săptămâni de vacanță pe care elevii le vor avea? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: ”Nimic nu ne împiedică să revenim la școală”

De asemenea circulația pe timp de noapte va fi restricționată, excepție fac cei vaccinați sau cei care se deplasează în interes de serviciu. Totodată, certificatul verde va deveni obligatoriu pentru majoritatea activităților.

Magazinele și mall-urile se închid la ora 22:00, iar restaurantele se închid la ora 24:00, însă doar cei vaccinați vor putea ieși din casă după ora 20:00.

Noile măsuri vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie, după cum a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Ce program vor avea magazinele din București după noile măsuri?

Programul magazinelor

[Sursa foto: PixaBay]

”Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții, care vor intra în vigoare de luni. Guvernul va hotărî în cel mai scurt timp, vineri, ce restricții intră în vigoare.

Vreau să dau doar câteva exemple, va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați și cei cu legitimația de serviciu, În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Aceste lucruri se vor îmbunătăți pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze”,   a mai spus șeful statului.

Citeste si: UPDATE Klaus Iohannis a anunțat ce RESTRICȚII noi intră în vigoare de luni: Certificatul verde Covid devine obligatoriu pentru majoritatea activităților

 

Citește-ne pe

Citește și:

Nicolae Ciucă, desemnat pentru funcția de premier al României. Klaus Iohannis a făcut anunțul oficial: „Este nevoie de un guvern cu puteri depline!”

Polițiștii au muncit degeaba: Interlopul Austrianu a fost eliberat de procurori

Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape

Obligativitatea certificatului verde în Franța a pornit o serie de proteste în rândul cetățenilor. Certificatul va fi obligatoriu până pe 31 iulie 2022

Cum se vor recupera cele două săptămâni de vacanță pe care elevii le vor avea? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: ”Nimic nu ne împiedică să revenim la școală”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies