Au ieșit rezultatele analizelor în cazul fetiței din Călărași care a murit după ce a mâncat macrou congelat! Specialiștii au identificat numeroase tipuri de bacterii

Author: Diana Ghita
Actualizat: 04 mai 2024, 22:07

Ce bacterii au fost găsite în probele de macrou prelevate de specialiști

Sursa: Unsplash

Joi, pe data de 2 mai, au fost emise rezultatele analizelor peștelui consumat de fetița și bunica din Spanțov, județul Călărași, care au murit din cauza unei intoxicații severe.

Conform rezultatelor făcute publice de către Direcția Sanitar Veterinară (DSV), macroul pe care minora de patru ani și vârstnica de 58 de ani l-au mâncat la masa de Florii era infestat cu numeroase tipuri de bacterii, cu mult peste valorile admise.

Ce s-a descoperit în urma analizelor peștelui consumat de fetița din Călărași

Specialiștii de la DSV Călărași au adunat probe din peștele comercializat de magazinul din Spanțov, dar și din alimentele aflate în frigiderul familiei.

Mai exact, aceștia au recoltat fragmente de macrou congelat, dar și de mici refrigerați.

Din respectivele alimente au fost luate trei probe, ale căror analize au indicat rezultate peste limita normală de enterobacteriacee. Printre aceste bacterii se numără și salmonella, dar și klebsiella, care atunci când intră în contact cu organismul uman, prin mâncarea infestată, declanșează afecțiuni severe, cum s-a întâmplat și în situația fetiței.

Deși au fost recoltate probe și de către cei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), până în momentul de față, aceștia nu au emis niciun rezultat. Însă, zilele viitoare, inspectorii de la DSV urmează să comunice rezultatele altor trei probe, relatează Digi24.

Citește și: O bunică din Călărași a murit la câteva minute distanță de nepoata ei, din cauza șocului. Vecinii fac dezvăluiri cutremurătoare în cazul tragediei. Peștele care i-a adus moartea

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

După descoperirile făcute, DSV a închis unitatea comercială de unde respectiva familie a cumpărat peștele infestat. Activitatea magazinului este suspendată pentru 30 de zile, iar administratorul său a primit o amendă în valoare de 20.000 de lei, întrucât comercializa pește în lipsa autorizației sanitar-veterinare.

Fetița din Călărași și bunica ei au murit după ce au mâncat macrou infestat

Copila de patru ani și bunica ei, în vârstă de 58 de ani au decedat după ce au consumat, în ziua de Florii, macrou congelat, pe care l-au achiziționat de la respectivul

magazin, din satul Spanțov, județul Călărași. 

În momentul în care starea de sănătate a celor două a început să se agraveze, au fost transportate la spital, împreună cu soțul bătrânei, bunicul fetiței. Din cauză că minora a ajuns pe mâinile medicilor într-o stare extrem de severă, nu a mai durat mult până când și-a pierdut viața. 

Citește și: Ies la lumină noi detalii în cazul fetiței și bătrânei din Călărași, care ar fi murit după ce au consumat pește! Ce au descoperit specialiștii de la DSV

După ce a aflat vestea cruntă a morții nepoatei sale, vârstnica a decedat, și ea, în urma unui infarct. Singurul supraviețuitor al acestei tragedii este soțul ei, care, în momentul de față, se află într-o stare stabilă și este sub supravegherea atentă a cadrelor medicale.

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!