Au fost găsite resturi ale unor rachete în apele din Marea Neagră! Ce riscuri reprezintă

,
Resturi rachetă Marea Neagră

Marinarii români au găsit resturi ale unor rachete în apele din România. Din fericire, un contraamiral a declarat că, deși resturile au fost multe, nu reprezintă un pericol real.


In articol:

Marinarii români au găsit și în apele de pe teritoriul României, mai exact în Marea Neagră, resturi de rachete, a anunțat locțiitorul șefului de stat major al Forțelor Navale Române, comandantul de flotilă Cornel Cojocaru, într-un interviu, pentru EuroNews.

Resturi de rachete găsite în Marea Neagră. Nu există pericole

Contraamiralul Cornel Cojocaru a declarat că au fost găsite, în Marea Neagră, mai multe resturi de rachete din urma războiului, dar, din fericire, nu reprezintă niciun pericol real pentru populație.

„Pe malul bulgăresc am văzut că au apărut resturi de rachete care au panicat turiștii. Turiștii nu trebuie să se panicheze. Aceste resturi sunt resturi de la apărarea pe Insula Șerpilor.

Citeste si: Resturi ale unei rachete scăpate de sub control, lansată de China, cu o greutate de 23 de tone, au căzut deasupra Oceanului Indian

Aceste tuburi, multe am găsit și noi, le am identificat în zona contiguă, zona economică.Da, am descoperit și în apele teritoriale, multe, dar populația să stea liniștită ne facem treaba pe granița de est NATO. Nu vă pot spune decât că toate rămășițele pe care le-am găsit sunt într-un loc sigur și nu există nici un pericol.”, a declarat Cornel Cojocaru.

Resturi ale unei rachete chineze au căzut, în trecut, în Oceanul Indian

Resturi rachetă China Oceanul Indian

Pe 31 iulie 2022, resturile unei rachete scăpate de sub control de China au căzut peste Oceanul Indian. Agenția spațială chineză cu echipaj uman a insistat asupra faptului că majoritatea resturilor rachetei au ars la reintrarea în atmosferă deasupra Mării Sulu, între insula Borneo și Filipine, potrivit New York Times, care a citat actualizări de pe site-ul de socializare Weibo.

Resturile făceau parte dintr-o rachetă de 23 de tone, cu înălțime de 10 etaje, numită Long March 5B, pe care China a lansat-o pe orbită pe 24 iulie pentru a livra un modul de laborator către stația sa spațială Tiangong.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 175 de război în Ucraina. Odesa a fost bombardată cu rachete rusești. Energoatom a raportat un atac cibernetic rus „fără precedent”

Nu este prima dată când China lansează rachete anul acesta, dar de data aceasta consecințele au fost grave.

Două lansări anterioare ale rachetei Long March 5B au avut reintrări necontrolate, cu resturi care au aterizat în apropierea coastei de vest a Africii în 2020 și în Oceanul Indian în 2021.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Rușii din Crimeea au început să părăsească peninsula, după ce mai multe explozii au fost raportate în zonă

S-a încuiat în casă de nervi că e prea bogat! Un indian care a câștigat 3 milioane de dolari la loterie se ascunde de cei care îi cer bani

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Modul în care China poate pune stăpânire pe Taiwan fără să-l invadeze. Avertismentul analiștilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies