Atracțiile stațiunii Hurghada

Hurghada este una dintre cele mai populare stațiuni din Egipt și este faimoasă pentru plajele spectaculoase, resorturile de lux și viața de noapte intensă. În același timp este cea mai bună destinație din Egipt pentru familiile cu copii care caută locuri liniștite unde se pot bucura de priveliștea mării și superbele recife de corali, atracții turistice excepționale aici.

Hurghada a fost la începuturile sale, undeva în secolul XX, un mic sat de pescari.

De atunci și până în zilele noastre, Hurghada a cunoscut o expansiune incredibilă, lucru datorat în primul rând investitorilor străini și egipteni.

Dacă îți dorești o vacanță de lux într-un loc de vis, atunci stațiunea egipteană Hurghada este cea mai bună alegere. Aici vei găsi o mulțime de locuri și atracții turistice care merită descoperite și transformate în amintiri pentru o viață.

Scufundări în apele cristaline ale Marii Roșii

Hurghada este cea mai bună destinație din Egipt pentru cei pasionați de sporturi subacvatice. Scufundările și snorkelingul în Marea Roșie sunt nelipsite din programul turiștilor dornici de experiențe memorabile. Datorită temperaturii perfecte de aici, poți să încerci și alte sporturi pe apă împreună cu prietenii și familia.

Vizitează Marele Acvariu din Hurghada

Pentru turiștii care nu sunt împătimiți ai sporturilor și activităților în apă, Marele Acvariu este un loc incredibil din stațiunea egipteană pe care merită să îl vizitezi.

Aici vei avea ocazia să observi de aproape viața marină pentru că există o selecție fascinantă de pești și alte creaturi marine care îi vor impresiona atât pe copii cât și pe oamenii mari.

Explorează Piramidele din Egipt

Cu minunile Mării Roșii atât de aproape și cu Piramidele din Egipt la doar o plimbare cu autobuzul, Hurghada este destinația ideală pentru a descoperi tot ceea ce Egiptul are de oferit.

Rezervă o excursie de o zi la Cairo, care în general se face cu autocarul care pleacă din stațiune. De la piramidele din Giza la Sfinx și genialul muzeu egiptean, ai multe obiective turistice de văzut în timpul excursiei de o zi la piramide. Doar pentru că stai în Hurghada, nu înseamnă că nu poți descoperi minunile antice ale Egiptului!

Excursie la orașul Luxor

Călătorește înapoi în timp și explorează templele antice din Luxor.

La patru ore de mers cu mașina din Hurghada, marele oraș Luxor este un loc minunat pentru o excursie de o zi cu întreaga familie. Cunoscut drept cel mai bun muzeu în aer liber din lume, nimic nu se compară cu cel mai mare complex de temple din Egipt. Cutreieră orașul și descoperă monumente arhitecturale care au trecut testul timpului. Aici vei găsi numeroase minuni istorice, cum ar fi Valea Regilor și mormintele sacre ale celor mai mari faraoni egipteni, cea mai mare clădire religioasă construită vreodată de om, templul Karnak, precum și templul mortuar dedicat femeii care a avut cea mai îndelungată domnie, Regina Hatshepsut
și multe altele.

Aswan este un oraș cald, primitor și relaxant, plin de istorie, tradiții și cultură. Acolo poți descoperi misterele Egiptului Antic prin intermediul atracțiilor istorice și arheologice, cum ar fi templul Philae, dedicat zeiței Magic Isis, templul Abu Simbel, construit pentru a-l cinsti pe regele Ramses al II-lea și victoria sa în bătălia de la Kadesh.

Viața de noapte

Viața de noapte în Hurghada este extrem de animate, deoarece aici găsești aproape la fiecare pas diferite cluburi, discoteci, baruri de karaoke, care oferă toate oportunitățile de a te distra cu prietenii în timp ce cântați, dansați și vă bucurați.

Noaptea astronomică este o altă atracție pentru turiștii care ajung în Hurghada. Aici după lăsarea serii se organizează excursii în deșert, unde se poate admira lumina stelelor după amurg – un tablou impresionant pe cerul senin de acolo.

O plimbare în adâncurile mării cu submarinul Sindbad

Una dintre atracțiile stațiunii o reprezintă și plimbarea în adâncurile Marii Roșii la bordul submarinului Sindbad. Această experiență merită trăită, mai ales că ai ocazia să ajungi la 22 de metri sub apă unde poți admira în voie priveliștea marină splendidă. Aici vei avea ocazia să vezi corali, pești și alte vietăți care trăiesc în adâncurile marii.

Plimbarea cu cămila prin deșert

Plimbarea cu cămila prin deșert este o altă experiență inedită pe care merită să o încerci. În excursia călare pe cămilă vei ajunge la așezările beduine, unde vei avea ocazia să te bucuri din plin de peisajul unic din deșert.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies