Atmosfera de la Curtea de Arges, cu cateva ore inainte de inmormantare: Incep să se adune oamenii care vor să-l conducă pe Regele Mihai pe ultimul drum

,

Primii oameni care vor să-l conducă pe Regele Mihai pe ultimul drum la Curtea de Argeş încep să ajungă la Noua Catedrală, cu câteva ore înainte de slujba de înhumare.

”Regele a fost un mare model, un mare om cu caracter”, spune, cu lacrimi în ochi, un bărbat plecat la ora 6.00 din Slatina.

 La ora 14.00, cortegiul funebru porneşte spre Gara Regală Băneasa pe traseul Piaţa Unirii – Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Piaţa Charles de Gaulle – Arcul de Triumf – Bd. Kiseleff – Gara Băneasa.

Ora 17.30. Trenul Regal soseşte în Gara din Curtea de Argeş.

Militarii Brigăzii 30 Gardă, din vagonul mortuar vor preda altor militari, de pe peron, sicriul şi crucea. Semnal scurt de trompetă, urmat de marşuri funebre. Militarii parcurg peronul gării. Familia Regală va urma sicriul, în ordinea de precădere. La ieşirea din gară, se vor afla în faţă, Garda de Onoare şi Muzica Militară. Vor fi introduse sicriul şi apoi crucea în maşinile mortuare, iar cortegiul funerar se va deplasa spre Catedrala din Curtea de Argeş.

La ora 17.50, la Catedrala din Curtea de Argeş, va avea loc slujba de înhumare în Catedrală oficiată de ÎPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviştei şi Exarh Patriarhal, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului şi ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alături de un sobor de preoţi.

Primarul oraşului regal Curtea de Argeş, Constantin Panţurescu, declara, corespondentului MEDIAFAX, că totul este pregătit pentru funeraliile Regelui Mihai şi că se aşteaptă la prezenţa a peste 10.000

de oameni. (sursa wowbiz.ro)

 

Citește-ne pe

Citește și:

Regele Mihai va fi inmormantat astazi la Curtea de Arges. Programul complet al funeraliilor

Titi Aur A FĂCUT PLANUL pentru reducerea DRASTICĂ a morților în accidente în România

Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Un nou sezon “Se strigă darul” revine la Kanal D, din 12 februarie, de la ora 20:00

Din 12 februarie, de la 22:00, un nou sezon “Ochii din umbră”! “Natura umană nu încetează să ne uimească”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies