Atenție, se dau amenzi mari! Cetățenii unui oraș mare nu mai au voie să facă acest lucru pe domeniul public!

,
Noi reguli pentru timisoreni
Noi reguli pentru timisoreni [Sursa foto: unsplash]

Timișorenii, dar și persoanele care ajung în Timișoara trebuie să știe că există câteva reguli noi de care ar trebui să țină cont. În caz contrar, oamenii se pot alege cu amenzi mari. Ce va fi strict interzis?


In articol:

Primăria Timișoara pregătește noi reguli în ceea ce privește deținerea animalelor de companie, dar și o serie de reglementări care fac referire la animalele aflate pe domeniul public. Ce va fi strict interzis și ce amenzi riscă persoanele care încalcă regulile?

Noi reguli pentru timișoreni. Ce anunț au făcut reprezentanții autorităților?

Primăria Timișoara își dorește să modifice actualul regulament privind deținerea animalelor de companie, astfel că vor fi impuse noi restricții. Practic, timișorenii, dar și cei care ajung în oraș în perioada următoare trebuie să știe că nu vor mai avea voie să hrănească porumbeii sau alte animale pe domeniul public, dar și că va fi strict interzisă transportarea animalelor de fermă sau păsărilor de fermă folosind mijloacele de transport în comun. Cei care vor face acest lucru vor primi o amendă asemănătoare cu cea pentru lipsa biletului pentru transportul public. Persoanele care vor fi prinse hrănind porumbeii pe stradă pot primi amenzi de până la 200 de lei, potrivit stirileprotv.ro.

Timișorenii nu vor mai avea voie să hrănească porumbeii de pe stradă
Timișorenii nu vor mai avea voie să hrănească porumbeii de pe stradă[Sursa foto: unsplash]

Autoritățile au menționat că timișorenii vor avea voie să își plimbe câinii și pisicile în continuare cu mijloacele de transport în comun.

Citeste si: Model de plângere la Poliție pentru tulburarea liniștii publice

Reguli noi vor fi introduse și pentru persoanele care au animale de companie.

Astfel, timișorenii trebuie să știe că și pot plimba câine doar în lesă. Cei care lasă câinele liber riscă o amendă cuprinsă între 500 și 800 de lei. Pot fi amendați inclusiv cei care își scot câine la plimbare și nu au asupra lor carnetul de sănătate prin care să facă dovada vaccinărilor, dar și cei care merg cu câinele în locurile de joacă pentru copii.

Pentru că se întâmplă frecvent ca persoanele care ies la plimbare cu animalele de companie să nu curețe în urma acestora, autoritățile din Timișoara au decis ca cei care fac acest lucru și nu curăță dejecțiile animalelor scoase

la plimbare să fie amendați cu sume cuprinse între 800 și 1000 de lei. 

În ceea ce privește deținerea unui singur animal de companie, timișorenii nu vor mai avea nevoie de acordul vecinilor, însă dacă vor să crească mai mult de două animale de companie, atunci trebuie să solicite acordul vecinilor limitrofi pentru a nu exista situații în care să le producă acestora un disconfort.

Citeste si: Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5, a anunțat ce se va întâmpla cu bătrânele care vând pătrunjel la colțul străzii. Ce dezicie a luat edilul?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Poți primi 5.000 de lei AMENDĂ dacă nu respecți aceste măsuri. Iată ce nu ai voie să faci

Guvernul trebuie să crească numărul testelor gratuite şi alte măsuri de control al cazurilor conform OMS Europa şi ECDC

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

Legenda permisului auto: ce înseamnă fiecare din punctele și elemente prezente pe față și pe verso

Cod Rutier 2021. Ce poți păți dacă lovești o mașină în parcare și nu declari accidentul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies