Aseară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”: Ilie Năstase: ''Dacă vom avea o fetiță, o vom putea îndruma să joace tenis''

,

În ediția de aseară a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată de la ora 23:15, la Kanal D, celebra jurnalistă s-a aflat față în față cu cel mai mare tenismen pe care l-a avut România, Ilie Năstase, o legendă vie a sportului românesc.

Cu o carieră absolut impresionantă, atât în sportul românesc cât și în cel internațional , Ilie Năstase le-a împărtășit telespectatorilor, o serie de lucruri din viața sa, multe dintre acestea știute doar de el, atât din viața personală, dar și din activitatea profesională.

Puțini dintre noi știam, poate, că în copilărie, Ilie Năstase a cochetat nu doar cu tenisul, sport care l-a consacrat și i-a adus recunoașterea în întreaga lume, ci și cu fotbalul. Celebrul sportiv a făcut destăinuiri, în premieră, referitoare la acest aspect.

“Am simtit ca voi fi un mare campion când am făcut trecerea de la fotbal la tenis ... (…) Antrenorul de la fotbal mi -a spus, la vremea aceea, că dacă vreau să rămân la fotbal îmi aduce o ciocolată mică; eu  i-am spus că mie îmi plac ciocolatele mai mari J. Atunci, antrenorul meu de tenis a fost pe < faza >, și a doua zi mi-a adus o rachetă (de tenis – n.r.) și o ciocolată mare și … asta a fost! (…) Aveam 12 ani când am jucat primul meci de tenis, la care se uitau părinții noștri, ai mei și ai adversarului meu de atunci, un băiat de la Târgu – Mureș,  care m-a bătut cu 6-0 (…). Am început să plâng și să spun  că mie nu-mi place să pierd! Am avut ambiția de a nu pierde de la 12 ani!”, a mărturisit marele campion.

Ilie Năstase, în vârstă de 74 de ani, acum tată a cinci copii, a rememorat, profund impresionat, amintirea cea mai dragă, pe care o are cu mama lui.

“Țin minte că eram un copil de 7-8 ani, și aveam un singur trening. Toată săptămâna mergeam la școală numai cu același trening, iar la sfârșitul săptămânii, mi-l spălam. Mama era o femeie care se ocupa de noi tot timpul, eram șase frați atunci, (…) dar nu aveam posibilitatea să ne întreținem. Singurul care era mai < răsărit > dintre noi era fratele meu, Costică, mai mare decât mine cu 11 ani, și el deja lucra la Banca Națională. Atunci am avut mare noroc că am dat peste un om extraordinar acolo, dl. Aurel Vijoli, care era guvernatorul Băncii Naționale pe timpul ăla ... (…) Dumnealui, care venea în fiecare sâmbătă, la noi acolo, să vadă meciurile de fotbal, pentru ca  locuiam în zona Progresul, trecea prin fața casei, și mama  mă punea < dezbrăcat > la geam, eu avand 2-3 ani, iar dânsul venea și-mi dădea o bancnotă de 10 lei nouă. (…) Nu o luam eu, că eram copil, i-o dădeam mamei”, a povestit emoționat marele sportive.

Spre surprinderea multora, Ilie Nastase a oferit un raspuns surprinzător aseară, jurnalistei Denise Rifai, când a fost intrebat dacă îl doare faptul că niciunul dintre copiii săi nu a făcut performanță în tenis.

“Întrebarea este dificilă … nu cred că mă doare, pentru că nu am vrut să-I forțez pe niciunul dintre copiii mei să facă ceea am făcut eu. Dar, dacă vreunul dintre ei ar fi dorit să joace tenis, sigur că i-aș fi ajutat (…). Acum ne dorim să facem o fetiță, este <ideea> Ioanei (Simion - actuala soție a lui Ilie Năstase – n.r.), care să devină o altă Simona (Halep– n.r.) … dar asta nu-ți garantează nimeni. Sigur, dacă vom avea o fetiță, o vom putea îndruma să joace tenis, îi vom oferi toată susținerea noastră dar, dacă va avea stofă de jucătoare, o să ajungă campioană oricum”, a conchis celebrul sportiv aseară, în cadrul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată la Kanal D!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cristina Dorobanțu a făcut anunțul: Cine este cuplul câștigator de la "Puterea dragostei" în această lună

Traian Băsescu: În România oamenii merg la biserică să se roage. Trebuie să protejăm acest lucru. În Occident bisericile sunt goale, moscheile sunt pline

Horoscop, 30 noiembrie: Berbecii sunt gata să renunțe la secrete, iar Gemenii sunt susținuți de Neptun în descoperirea dragostei. Vezi ce spun astrele și despre tine

Live Stream Online "Bravo, ai stil! Celebrities" - Editia de sambata, 28 noiembrie - VIDEO. Concurentele au pregatit tinute incediare, pentru o noua seara-concept

Cât timp vom mai purta masca de protecție. Anunțul făcut de experţi


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies