Asa au ajuns batranii nostrii? Se UMILESC pentru o bucata de paine primita gratis de la ajutoare sociale

Pentru ei, timpul parca a inghetat! Stau si acum la coada. Nu pentru un kilogram de carne ca pe vremuri, ci pentru o franzela goala.

Bucata de paine pe care o primesc gratis e aur curat pentru ei, astazi vor avea ce sa puna pe masa! Ne-au crescut cum au putut mai bine. Au dus o viata de lipsuri pentru ca noi sa avem. Acum, la batranete, se umilesc pentru o paine. Chiar daca pare putin, pentru ei, pentru bunicii nostri- cele doua franzele inseamna mult, chiar foarte mult.

Precum un batran care abia se tine pe picioare, sunt mii. Si la fel ca el, ajutandu-se de un baston, se aseaza in fiecare saptamana, la rand. Painea primita pe gratis face diferenta intre o zi in care pune ceva de mancare pe masa si o zi cu farfuria goala.

Garbovit de vreme si de vremurile pe care le traieste, batranul ofteaza. Prea e incarcat sufletul de povara saraciei. Orele de asteptare sunt cu folos. Doua paini poarta cu el in sacosa. Cum ii vor ajunge pana la ajutorul urmator, numai el stie.

##VIDEO122858##

La cei 60 de ani, doamna Ecaterina vine si ea pentru painea tatalui cea de toate zilele. Parintele, singurul pe care il mai are in viata, este prea garbovit de boala si de varsta ca sa mai ajunga aici. Fiica merge si ea greu, dar cum sa-si abandoneze tatal?

Doua franzele e toata painea pe o saptamana din casa doamnei Elena. La 88 de ani, varsta o impiedica sa mai stea la coada. Un zambet amar e raspunsul pe care il primim la intrebarea noastra. Paine si o bucatica de salam e toata masa ei.

Cutia in care a fost margarina e goala. La fel si frigiderul, scos de mult din priza. Altii cheltuie intr-o zi de cumparaturi cat pensia lor pe luna. Ei, insa, bunicii saraciei, trebuie sa se imprumute ca sa traiasca, la Casa de Ajutor Reciproc. Cum sa-si ajute copiii si nepotii, asa cum viseaza orice bunica?

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate