Aprozarul improvizat in fata portii. Legume si fructe proaspat culese din gradina vs cele din en-gros

Aprozarul improvizat in fata portii. Legume si fructe proaspat culese din gradina vs cele din en-gros

Aveti grija de unde va cumparati legumele si fructele, aparent proapspete si ecologice.

Afacerea prin care micii intreprinzatori vand legume sau fructe in fata portii este profitabila, insa nu si pentru clientii acestora. Marfa nu este culeasa direct din gradina, ci provine de multe ori din depozitele en-gros. Fireste, nu toti vanzatorii isi instiinteaza clientii. Cei mai multi sunt inselati, fiind lasati sa creada ca au cumparat legume proaspete si ecologice, de la tara asa cum obisnuiau pe vremuri.

Cu alte cuvinte, afacerea din poarta nu garanteaza si legume ori fructe abia culese din gradina taranilor. Multi au prins gustul banilor fara prea multa munca si apeleaza la fructele si legumele din import, chiar daca, pe eticheta, de multe apar ca fiind de gradina. Rau e, insa, ca o fac pe buzunarul clientilor de buna-credinta.

Cu o jumatate de gura, taranul recunoaste ca doar o parte din marfa este proprie. Asadar, nu va lasati dusi de nas! Ca sa fiti siguri ca dati banii pe un produs crescut in gradina din spatele casei, cel mai bine e sa vedeti cu ochii dumneavoastra locul din care e cules.

Domnul Jiva are cinci hectare de teren la iesire din Belint, spre Lugoj, si se mandreste cu 32 de sortimente de legume, la inceput de toamna. Asa isi lauda domnul Jiva si vinetele albe, galbene mov si negre, mari cat palma, numai bune de recoltat. Si doamna Paraschiva sta cat e ziua de lunga la poarta, desi are 75 de ani. Dupa o vara intreaga de munca, spera sa vanda marfa autentica, mai ales vecinii de taraba ii fac concurenta cu fructe din en-gros.

Fermecati de peisajele rurale, putini sunt cumparatorii care-si dau seama ca, de fapt, in sacose, pleaca cu produse din import. In concluzie, fiti atenti la produsele pe care le cumparati! Nu inseamna ca daca legumele sunt comercializate la poarta, in spate exista si o gradina!

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate