Aproape 60 de noi cazuri de rujeolă, înregistrate în ultima săptămână; numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 14.758. Cum sa te feresti de boala

Aproape 60 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, fără a fi înregistrate noi decese, potrivit datelor transmise de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 14.758 de la începutul epidemiei.

Rujeloa. Cazuri de Rujeola in Romania.

Potrivit CNSCBT, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România de la debutul epidemiei este 14.758, din care 59 de decese.

În ultima sptămână au fost raportate 57 de cazuri nou confirmate, în zece judeţe şi în municipiul Bucureşti. 

Cele mai multe cazuri noi - 19 - au fost înregistrate, în ultima săptămână, în municipiul Bucureşti. Alte 11 cazuri s-au înregistrat în Bucureşti. 

La Iaşi, au fost confirmate 9 cazuri noi de rujeolă, în judeţul Bihor - 8, iar câte două cazuri au fost confirmate în judeţele Bacău, Braşov şi Galaţi. În judeţele Maramureş, Neamţ, Vaslui şi Vrancea s-a înregistrat câte un caz de rujeolă.

Citeste si: Băsescu aruncă BOMBA: Oare de unde atâta tupeu la un vremelnic ministru? - capital.ro

În ultima săptămână nu au fost raportate noi decese, anunta news.ro.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

Rujeola. Cum sa te feresti de rujeola. Cum se trateaza rujeola

Rujeola mai este cunoscuta popular si ca "pojar" si se manifesta prin febra inalta, de pana la 40,5 grade si erupita ca para focului.

Precum majoritatea bolilor copilariei, rujeola (pojarul) are o origine virala. Virusul este de tip ARN, inrudit cu virusul pestei bovine si cu cel al rapciugii canine.

Rujeola se transmite prin contact cu lichidele contaminate, cum ar fi saliva sau secretiile nazale pe care o persoana bolnava le raspandeste atunci cand tuseste, stranuta sau vorbeste.

Este un virus cu perioada scurta de supravituire, de mai putin de doua ore in aer sau pe suprafete si are o sensibilitate deosebita la solutiile de curatare, la caldura si la ultraviolete.

Citeste mai multe pe pagina urmatoare:...

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies