Apar noi reguli pentru parcările din sectorul 3. Locurile nenominale vor costa 5 lei pe oră

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 01 mar 2024, 19:35

Locurile nenominale din sectorul 3, al Capitalei, vor putea fi utilizate contra cost.

Sursa: Captură KANAL D

Locurile de parcare nenominale din sectorul 3, al Capitalei, vor putea fi utilizate contra cost.

Consiliul Local Sector 3 a schimbat regula în ceea ce privește gestionarea locurilor de parcare.

Se schimbă regula parcărilor din sectorul 3 al Capitalei

Consiliul Local Sector 3 a supus la vot un act normativ prin care se schimbă regula în ceea ce privește gestionarea locurilor de parcare. Astfel, potrivit acestui act, care a fost adoptat cu 16 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi nouă abțineri, locurile de parcare nenominale, ca regulă generală, se pot utiliza contra cost, pe o perioadă limitată, de luni până duminică, de orice persoană fizică sau juridică aflată în tranzit,

excepție făcând parcarea subterană Decebal, pentru care se vor respecta prevederile hotărârii Consiliului Local nr. 24 din februarie 2022, cu modificările şi completările ulterioare.

Citește și: Taxele și impozitele în București se majorează cu 13,8% începând cu 2024

Pentru persoanele care doresc să utilizeze locurile de parcare nenominale, din sector, pe durata unei săptămâni, de luni până duminică, se stabilește un tarif unic orar de 5 lei inclusiv TVA.

Tariful de parcare orar nu poate fi fracționat. Tariful va fi același indiferent de oră.

Ce mai prevede actul normativ?

De asemenea, cei care dețin autorizații emise de către Primăria Sectorului 3 pentru locurile de parcare nenominale vor putea utiliza, de luni până duminică, în intervalul orar 8,00-18,00, orice loc de parcare nenominal din sector, fără achitarea tarifului unic orar.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Astfel, autorizațiile care au fost eliberate sau care urmează să fie eliberate ca urmare a atribuirii unui loc de parcare nominal îi vor oferi dreptul titularului acestuia să utilizeze locul de parcare, de luni până duminică, iar în cazul în care locul de parcare este liber pe acesta poate parca

orice persoană care tranzitează zona, cu condiția afişării la loc vizibil a unui număr de telefon pentru a putea fi contactat, iar în maxim 15 minute de la momentul contactării de titular, să elibereze locul ocupat.

Ce riscă cei care nu respecta noua lege?

Persoanele care nu respectă noua lege riscă să le fie ridicat autoturismul personal,  în urma constatării organelor competente, toate costurile revenind conducătorului auto sau proprietarului acestuia, în cazul în care șoferul nu este identificat.

Autorizațiile de parcare eliberate pentru locurile de parcare nenominale le dau dreptul titularilor acestora să utilizeze atât locurile de parcare nenominale din zona menţionată în autorizația de parcare pe care o dețin, cât şi orice loc de parcare nenominal de pe raza Sectorului 3, de luni până duminică, între orele 8,00 şi 18,00.

Noul act normativ, aprobat marți, modifică Regulamentul privind gestionarea locurilor de parcare de reședință din Sectorul 3 aprobat prin hotărârea Consiliului Local nr.

346/30 august 2022, cu modificările şi completările ulterioare, actualizat conform unor prevederi din hotărârea Consiliului Local nr. 219 din 18 mai 2023.

Citește și: Înscrieri grădiniță 2023- 2024: Ce acte sunt necesare? Data limită până la care se pot depune cererile de înscriere

Prevederile hotărârii Consiliului Local nr. 219 din 18 mai ar urma să intre în vigoare începând cu data de 17 iunie.

Persoanele care doresc să solicite un loc de parcare în sectorul 3 pot accesa site-ul www.primarie3.ro – sistemul de gestionare a parcărilor (GIS).

Sursă: g4media.ro 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!