Anunțul mult așteptat! Când va ajunge în România primul vaccin anti-COVID-19?

,
Vaccinul anti-COVID
Vaccinul anti-COVID va ajunge în România în primul trimestru al anului viitor.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, marți, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, că primele doze de vaccin anti-Covid vor ajunge în România, în cel mai optimist scenariu, în primul trimestru al anului viitor.


In articol:

În cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, care a avut loc marți, au fost prezenți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, secretarul de stat Raed Arafat și Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS și candidat PSD la alegerile parlamentare.

În cadrul întânirii, au fost discutate măsurile necesare pentru gestionarea pandemiei.

Cine sunt primii români care vor primi vaccinul anti-Covid

Potrivit lui Klaus Iohannis, România va primi peste 10 milioane de doze într-o primă etapă, iar cadrele medicale şi cei din grupele de risc vor fi primii vaccinați. Iohannis a precizat că vaccinarea populaţiei va începe în primăvara anului viitor

”Situaţia epidemiologică de la nivelul tuturor statelor europene se degradeaază rapid, iar populaţia e expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2. În acest context, ne punem cu toţii mari speranţe în dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin anti COVID, sigur şi eficient, iar eforturile la nivel internaţional confirmă dorinţa tuturor de a avea acest vaccin. România e parte a colaborării pentru furnizarea de vaccinla nivel european.

Când va fi disponibil vaccinul, toate statele membre vor primi cota din prima tranşă. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar şi persoanele din grupele de risc.

Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme, asta trebuie să fie foarte clar, în primăvară. Vrem să ne asigurăm, totodată, că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță și se respectă toate reglementările internaționale”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis a spus că România trebuie să fie pregătită pentru a putea vacccina populația.

„Trebuie să fim pregătiți și tocmai de aceea am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul sănătății și cu experții din domeniul vaccinologiei.

Am evaluat stadiul pregătirilor României și am discutat despre găsirea celor mai eficiente soluții de acțiune la nivelul întregului sistem sanitar, de la medicul de familie până la nivel de spital.

Totodată, pentru a informa corect populația și a combate dezinformarea, este absolut necesar un proces de comunicare clar, transparent și eficient”, a spus el.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis: Prima tranșă a unui vaccin anti-Covid va ajunge în România în primul trimestru al anului viitor

Iohannis a vorbit de vaccinarea anti-COVID!

Ministrul Sănătății mi-a prezentat pe larg strategia de vaccinare anti-COVID în România, platformele de vaccinuri, cadrul legal, modul în care va fi organizat și va funcționa programul național și etapele de vaccinare, precum și rețeaua de stocare și distribuție. Toate aceste aspecte sunt foarte importante și sunt analizate inclusiv la nivel european, pentru că noul vaccin are nevoie de condiții speciale de transport și depozitare.

Fiind o problemă de importanță majoră, fac apel la personalul medical de la toate nivelurile de a se pregăti și a se informa corect în vederea acestui proces de vaccinare. Trebuie bine stabilite centrele de vaccinare, iar medicii de familie la rândul lor să fie bine instruiți”, a spus Iohannis.

„Am solicitat ministrului Sănătății să identifice resursa umană necesară pentru fiecare etapă de vaccinare și să stabilească un plan de asigurare a stocurilor de materiale de care va fi nevoie. De asemenea, am discutat și aspecte de logistică legate de depozitare și distribuție, dar și despre dezvoltarea unor mecanisme de supraveghere activă a tuturor elementelor legate de procesul de vaccinare” ,a adăugat el.

Președintele a făcut un nou apel la români să respecte toate măsurile de protecție, până la apariția unui vaccin - purtarea măștii, igiena mâinilor, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, munca la distanță, acolo unde este posibil.

„Sunt lucruri care stau în puterea noastră și, momentan, singurele metode care pot contribui decisiv la controlul pandemiei”, a spus Iohannis.

„Nu vrem să vaccinăm pe nimeni cu forța, dar este recomandat. Comisia Europeană va cumpăra acele tipuri de vaccin care sunt sigure și eficiente, care să ne garanteze că nu ne vom îmbolnăvi”, a mai spus el.

Vaccinul anti-COVID
Iohannis a spus că România trebuie să fie pregătită pentru a putea vacccina populația.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

E oficial, anunțul momentului în România! Ludovic Orban a dat vestea pe care nimeni nu voia s-o afle

Dragoș Damian îi dă dreptate lui Kelemen Hunor: 'Totul acum vine din import și România este vulnerabilă în toate felurile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Stare de urgență în perioada sărbătorilor de iarnă? Klaus Iohannis, declarații oficiale: "Ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies