Anunțul momentului! Se dau zile libere de la stat cu ocazia sărbătorilor de Paști. Câte zile vor sta românii acasă și în ce perioadă

,
Minivacanta de Paste
Zile libere de la stat [Sursa foto: PixaBay]

Vești bune pentru români, se dau zile libere de la stat cu ocazia sărbătorilor de Paști. În ce perioadă vor sta românii acasa? Toată lumea trebuie să știe.


In articol:

Românii vor primi mai multe zile libere de la stat cu ocazia sărbătorilor de Paști. Astfel, se vor bucura de o minivacanță prelungită.

Românii primesc zile libere de la stat. Câte zile vor sta acasă?

Anul acesta Paștele pică pe 2 mai, astfel românii vor avea mai multe zile libere una după alta. Mai exact, potrivit prevederilor, există patru zile libere legale în care românii nu vor merge la muncă.

Minivacanta de Paste
Romanii primesc mai multe zile libere de la stat de Paste[Sursa foto: PixaBay]

Astfel, vineri pe 30 aprilie, credincioșii sărbătoresc Vinerea Mare, 1 mai, sâmbătă, Ziua Muncii, 2 mai, duminică, Ziua de Paște și cea de a doua zi de paște, luni, 3 mai. 

După această minivacanță, românii se vor întoarce la muncă începând cu data de marți, 4 mai, însă zilele libere vor continua pe parcursul anului.

Citeste si: Când au românii zile libere în 2021? Cine va putea beneficia de minivacanța de Paște

Zile libere în 2021

Totodată, pe lângă cele patru zile libere, românii vor mai avea și alte zile în care nu vor merge la muncă în 2021.

Mai exact, următoarea zi liberă pentru români va fi pe 1 iunie, de Ziua Copilului.

Aceasta este urmată de Rusalii, care au loc pe 20 iunie. De asemenea, românii vor mai avea liber și în toamnă, pe 30 noiembrie odată cu sărbătorirea Sfântului Andrei, următoarea zi liberă fiind programată pe data de 1 decembrie, miercuri, de Zua României. 

Din păcate, în acest an, Crăciunul va pica în zilele de sâmbătă și duminică, astfel românii nu vor mai avea zile libere în timpul săptămânii așa cum se întâmpla în alți ani.

Minivacanta de Paste
Zile libere in 2021[Sursa foto: PixaBay]

Cum va fi vremea de Paști

În ceea ce privește vremea de Paști, românii se vor bucura de o vreme frumoasă, de soare și de temperaturi crescute față de cele din ultimele zile. Mai exact, potrivit meteorologilor, de Paști, dar și de 1 mai, vremea se va menține normală pentru această perioadă.

Astfel, românii se vor putea bucura de o minivacanță cu vreme frumoasă și plimbări în aer liber, pentru cei care optează să petreacă aceste zile libere la mare sau la munte.

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie mai anunță vremea se va menține senină și în Săptămâna Mare, fără a fi prezente precipitații sau fenomene meteorologice extreme, în toată țara.

Minivacanta de Paste
Vremea de Paste va fi frumoasa[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Restricțiile vor fi ridicate pe litoral, de Florii! Ce interdicții mai rămân în vigoare

 

Citește-ne pe
Citește și:

3 reguli pe care românii care merg la slujba de Înviere trebuie să le respecte. Anunțul premierului Florin Cîțu: „Lucrurile sunt foarte simple!”

Istanbulul ar putea pierde finala Ligii Campionilor - Care este varianta de rezervă

Războinica Adelina Damian, angajata Kanal D! Ce rol are de fapt aceasta la Survivor România. Detalii neștiute până acum

Restricțiile vor fi ridicate pe litoral, de Florii! Ce interdicții mai rămân în vigoare

Ce se întâmplă cu RESTRICȚIILE în noaptea de Înviere? Anunțul lui Klaus Iohannis

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies