Anunțul momentului despre pensii! Vestea a venit de la Marius Budăi. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2023

Author: Lavinia Medrea

Anunțul momentului despre pensii! Vestea a venit de la Marius Budăi. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2023

Sursa: PixaBay

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat, pe 1 iunie, ce se va întâmpla cu pensiile de la 1 ianuarie 2023. Iată ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor.

„Domnul preşedinte a făcut o declaraţie în conformitate cu legea care a spus că dacă prevede o creştere anume de la 1 ianuarie sau o creştere pe anual cu rata inflației şi 50% din creșterea salariului brut se va respecta. Asta nu exclude o creştere anul acesta şi nu exclude o analiză a actualului guvern pe tot ce înseamnă măsuri şi pachete sociale pe anul acesta.

Citeste si: Vești mari pentru români! O categorie de pensionari iese mai devreme la pensie. Liderul PSD a făcut anunțul

Suntem extrem atenți la evoluția cifrelor şi vom lua măsurile necesare pentru a proteja puterea de cumpărare a categoriilor vulnerabile unde se încadrează şi pensionarii”, a declarat Ministrul Muncii, Marius Budăi, citat de capital.ro.

Ce se întâmplă cu pensiile de la 1 ianuarie 2023

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

De la 1 ianuarie 2023, pensiile vor fi majorate cu cel puțin rata inflației, potrivit președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

„Avem o lege.

Avem o lege în vigoare. (…) Cel puțin cu indicele de inflație, categoric că vor fi modificate”, a precizat Marcel Ciolacu, întrebat dacă vor crește pensiile.

De asemenea, persoanele care au locuit peste 30 de ani în zone extrem de poluate pot ieși cu doi ani mai devreme la pensie. 

Liderul PSD Brăila a declarat că schimbările sunt făcute în contextul în care atât municipiul Brăila cât şi comunele Chiscani şi Tichileşti sunt foarte afectate de poluarea care vine de la fostele unităţi industriale Combinatul de fibre artificiale şi Combinatul de celuloză şi hârtie de la Chiscani.

Citeste si: De ce România nu poate trece la moneda euro. Condițiile pe care țara noastră nu le îndeplinește pentru aderarea la zona euro

Când intră pensiile pe card în ianuarie 2023: Ce majorări se aplică începând din această lună?

Așadar, cetățenii care au locuit de-a lungul anilor în apropierea combinatelor și au fost afectați de poluare vor putea ieși acum mai devreme la pensie, fără penalizări.

„Amendamentul depus de senatorul PSD de Brăila Ion Rotaru, care a dus la modificarea Legii 263/2010, stabileşte că locuitorii din municipiul Brăila şi comunele limitrofe Chiscani şi Tichileşti, afectate de poluarea provenită de la fostele unităţi industriale Combinatul de fibre artificiale şi Combinatul de celuloză şi hârtie de la Chiscani, se pot pensiona cu 2 ani mai devreme faţă de vârsta standard de pensionare fără penalizare.

Legea a fost modificată pentru a veni în sprijinul acelor cetăţeni care ani de-a rândul au locuit în apropierea combinatelor şi au fost afectaţi de poluare”, se arată în comunicatul PSD Brăila.

 


„Nu cred că le-am umilit nici pe ele pentru rating. Pur și simplu, așa s-a întâmplat”. Ce părere are Adriana Bahmuțeanu despre momentele în care a folosit cuvinte dure la adresa unor persoane publice

Adriana Bahmuțeanu, în perioada în care a lucrat în televiziune, a avut contact cu mai multe persoane. Cu unele dintre ele, aceasta nu a reușit să lucreze așa cum și-a dorit, motiv pentru care, în unele situații, a reacționat verbal mai violent.

Cookies