Anunțul făcut de Ludovic Orban despre ridicarea restricțiilor: "Revenirea la normalitate se va realiza în funcţie de..."

După ce în România starea de urgență a fost prelungită cu încă o lună, Ludovic Orban a vorbit despre ridicarea restricțiilor. Cum se va face acest lucru?


In articol:

A trecut o lună de când în România a fost decretată starea de urgență și mai urmează încă 30 de zile de restricții, totul pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Citeste si: Ce trebuie să completezi pe declarație când mergi să iei Paști? E foarte important, altfel riști să iei amendă

Situația este tot mai greu de suportat pentru cetățeni, iar mulți dintre ei se întreabă când se va reveni la normal și când își vor putea relua activitățile obișnuite.

Anunțul făcut de Ludovic Orban despre ridicarea restricțiilor

Ludovic Orban a făcut precizări despre ridicarea restricțiilor în România. Mai exact, măsurile impuse nu vor dispărea în același timp, ci gradual, astfel că revenirea la normalitate se va face treptat.

Premierul a dat asigurări că înainte ca oamenii să revină la muncă se vor lua toate măsurile, astfel încât regulile de igienă și distanțarea socială să fie în continuare respectate.

Citeste si: Nelu Tataru despre Paste: "Recomand niste sarbatori mai altfel ca sa avem la anul niste sarbatori deosebite"

"Revenirea la normalitate se va realiza în funcţie de evoluţia epidemiei. Cu siguranţă, nu se va realiza deodată, va fi o revenire graduală la normalitate în care vom dispune eliminarea restricţiilor treptat, acolo unde există cele mai mici riscuri de transmitere a virusului. Sigur că ne dorim o revenire cât mai rapidă la normalitate, dar ea trebuie să fie raţională şi trebuie să fie determinată de toate condiţionalităţile care sunt impuse de riscul de răspândire a virusului. Evident că până atunci trebuie să pregătim un set de măsuri în care, pe lângă menţinerea acestor recomandări şi determinarea unui comportament corect, va trebui să luăm măsuri la locul de muncă, măsuri în ceea ce priveşte transportul public, măsuri în ceea ce priveşte purtarea echipamentelor de protecţie în anumite situaţii în care există o apropiere fizică sau există cel mai mic risc - pentru ca toate aceste măsuri de prevenire să fie aplicate gradual, odată cu repornirea economiei.", a spus Ludovic Orban, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Va lipsi mielul de pe masa de Paște? Ce spun autoritățile despre carnea care se consumă cel mai mult în perioada Sărbătorilor

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate