Un roman consuma in medie 30 kg de zahar anual, fata de circa 16 kg cat este media europeana, ceea ce explica inmultirea cazurilor de diabet la copii si faptul ca jumatate din populatia Romaniei este obeza a declarat, joi, de Ziua Internationala a Alimentatiei, medicul Lygia Alexandrescu.
Potrivit Mediafax, medicii prezenti la conferinta de Ziua Internationala a Alimentatiei, intitulata "Educatia alimentara bate gena!", au aratat ca avem obiceiuri nesanatoase- consum de zahar
" Din pacate, tara noastra are cea mai mare mortalitate cauzata de cancerul nedepistat la timp, iar in cele mai multe cazuri, boala este provocata de obiceiurile nesanatoase. De aceea, pe termen lung, cele mai bune rezultate in sanatatea publica ar
Ea sustine ca, potrivit statisticilor, un roman consuma in medie 30 kg de zahar anual, fata de circa 16 kg cat consuma in medie un european, ceea ce" face de inteles avantul pe care l-a luat diabetul in randul copiilor in ultimii 10 ani".
Reprezentantul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a anuntat lansarea unui proiect privind introducerea obligatorie a educatiei alimentare in scoli." Se lucreaza la un proiect privind introducerea educatiei nutritionale in planurile de invatamant, care ii va include atat pe elevii din clasele primare, cat si pe dascalii care le vor preda. Exista si acum module de educatie pentru sanatate, dar sunt abordate ca disciplina optionala. Cu sprijinul ministerelor Educatiei si Sanatatii, un
Conform specialistilor in genetica, scuze precum" n-am cum sa nu ma imbolnavesc daca mama sau tata au fost bolnavi" sau "sunt predispus la ingrasare din cauza genelor" sunt doar mituri.
" Toti venim cu un pachet de gene bune, dar problema este ca nu stim sa-l conservam si ca o putem face folosind combinatii alimentare bune pentru sanatate. Iar cea mai buna dovada ca acest lucru este posibil o reprezinta avantul pe care l-a luat nutrigenetica la nivel mondial, adica acea stiinta care studiaza relatia dintre gene si nutrient. Tocmai aceasta stiinta face trecerea de la tratarea bolilor la preventie, in functie de fiecare caz in parte", a explicat Natalia Cucu, directorul Centrului de Epigenetica.