ANUNȚUL care afectează milioane de români! Posibile restricții sunt luate în calcul. Valeriu Gheorghiță, decizie de ultimă oră!

,
 Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță, decizie de ultimă oră![Sursa foto: Facebook]

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a vorbit despre restricțiile pentru România.


In articol:

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre eventualele restricții care pot fi impuse în contextul noului val pandemic.Ce se va întâmpla în România?

 Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: OFICIAL! Noi reguli pentru nunți și botezuri. În ce condiții se vor desfășura evenimentele private

Posibile restricții în România

În România, campaniei de vaccinare a început în forță, însă lucrurile s-au relaxat în ultima perioadă. Acum, lumea se pregăteşte pentru valul 4, iar restricţiile antiepidemice încep să sporească peste tot.

Astfel, Valeriu Gheorghiță susține că în România vor exista anumite restricții, dacă românii nu se vaccinează și dacă rata infectărilor va crește din nou.

Citeste si: Este oficial! Certificatul digital COVID va fi OBLIGATORIU de mâine! Toți românii trebuie să îl aibă

Până la urmă rolul măsurilor restrictive este acela de a limita circulația virusului și de a preveni îmbolnăvirile, prin aceste metode nefarmaceutice. Este evident că atunci când situația epidemiologică o impune, când riscul de îmbolnăvire crește semnificativ, sănătatea publică este clar o prioritate a tuturor și asta nu cred că se poate negocia, or din acest punct de vedere este clar că atunci când se impun măsuri de restricție ele trebuie luate.

Trebuie luate la timp tocmai ca să producă efecte la timp.  ” a declarat președintele CNCAV.

Probabilitatea unor noi restricții

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a mărtursit că trebuie luată în calcul și varianta în care se pot aproba câteva măsuri de protecție suplimentare în cazul în care incidența cazurilor va exploda.

Citeste si: Lovitură cruntă pentru românii care vor să călătorească în această țara. A fost instaurata STAREA DE URGENȚĂ. Restricțiile sunt dure

“Pot să vă spun că în mediul rural este o situație paradoxală pentru că unii oameni invocă faptul că `nu există această boală la noi în localitate, noi nu am avut cazuri de îmbolnăvire, această boală este la oraș`, și atunci acea categorie populațională nu are imunitate de niciun fel, nici la

trecerea prin boală pentru că probabil că într-adevăr numărul de infecții în rândul comunității respective a fost mic, dar n-are nici imunitate prin vaccinare, deci în cazul în care vorbim de răspândirea variantei Delta într-o comunitate care este complet descoperită imunologic ne imaginăm care este rapiditatea de dublare a numărului de cazuri  în condițiile în care perioada de contagiozitate s-a redus la 4 zile în momentul de față, deci practic timpul de dublare a cazurilor este de 4 zile la acest moment  .” a adaugat medicul.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ciudăţeniile contraofensivei majore anunţate de armata ucraineană în regiunea Herson: „Din punct de vedere militar, pur şi simplu nu are sens”

Descoperirea incredibilă făcută de un pesionar german chiar în grădina casei sale. Bărbatul a găsit un sac cu 100.000 de euro și bijuterii

Diamantele descoperite în Rusia au urme de 'sânge': planul Occidentului pentru blocarea războiului dus în Ucraina

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Accident cumplit, în Bacău - 5 victime, între care 2 copii - Cum s-a produs tragedia

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies