ANUNȚUL care afecteaza milioane de români! Banca Nationala a Romaniei a lansat previziuni sumbre in privinta inflatiei pentru lunile urmatoare!

,
banca nationala a romaniei
Banca Naţionala a Romaniei a revizuit previziunile privind rata anuală a inflaţiei[Sursa foto: Facebook]

Recent, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a transmis un avertisment cu privire rata anuala a inflatiei! Cum ii va afecta pe romani cresterea inflatiei?


In articol:

In cadrul sedintei de politica monetara sustinuta a Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, ce s-a desfasurat la inceputul lunii iulie, reprezentatii BNR au anuntat revizuirea previziunilor in ceea ce priveste rata inflatiei pentru urmatoarele luni.

Iata care vor fi factorii ce vor influenta evolutia inflatiei in lunile viitoare!

Banca Nationala a Romaniei a anuntat o crestere a inflatiei pentru urmatoarele luni

De curand, reprezentantii BNR au transmis ca rata anuala a inflatiei ar putea sa creasca mai mult decat se preconizase inainte, insa aceasta crestere va avea un caracter temporar, potrivit minutei din sedinta de politica monetara a Consiliului de Administratie al BNR din data de 7 iulie 2021.

banca nationala a romaniei
BNR a lansat un anunt important cu privire la evolutia ratei inflatiei in Romania[Sursa foto: Facebook]

"Rata anuală a inflaţiei va creşte probabil mai pronunţat pe orizontul apropiat de timp decât s-a anticipat anterior, în condiţiile în care prognoza pe termen mediu publicată în Raportul asupra inflaţiei din mai 2021 indica un vârf de 4,1 la sută în septembrie-decembrie 2021 şi valori de circa 3 la sută pe parcursul anului 2022.
S-a observat că şi această nouă creştere mai accentuată a ratei anuale a inflaţiei are un caracter preponderent temporar, similar ascensiunii sale din semestrul I, ea fiind atribuibilă, aproape integral, acţiunii factorilor pe partea ofertei, de natură să genereze

efecte de bază dezinflaţioniste considerabile pe parcursul anului următor", potrivit comunicatului transmis de BNR.

Citeste si: Veste proasta pentru romani! Preturile au crescut din nou. Romania are cea mai mare inflatie din Uniunea Europeana

Ce factori vor influenta cresterea ratei inflatiei in urmatoarele luni?

Cei mai importanti factori care vor determina implicit cresterea ratei inflatiei in urmatoarele luni sunt: majorarea preturilor gazelor naturale si al energiei electrice in luni iulie 2021, la care s-a adaugat si scumpirea considerabila a combustibililor.


Un alt factor il constituie si segmentul LFO, in contextul tendintei de refacere a cererii sosite din partea unor sectoare.

De asemenea, BNR a transmis drept semnal de alarma si impactul pe care il vor avea alte noi scumpiri ale energiei precum si cresterea cotatiilor pentru mai multe materii prime, sau anumite blocaje in lanturile de productie.

"O creştere mai amplă a ratei inflaţiei ar fi însă de natură să erodeze mai puternic venitul disponibil real al populaţiei, implicit să exercite efecte adverse mai mari asupra cererii de consum şi a celei agregate pe un orizont considerabil de timp,

au subliniat mai mulţi membri ai Consiliului", au mai transmis reprezentantii BNR, potrivit capital.ro

Citeste si:// SCUMPIRE gaze 2021// CINE va plăti prețuri mai mari de la 1 octombrie 2021?

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Raluca Turcan, anunt important! Cu cat cat vor creste pensiile in 2022 si ce se va intampla cu alocatiile!

Bătălia pentru șefia PNL București! Florin Cîțu: 'Va câștiga Ciprian Ciucu'

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

// SCUMPIRE gaze 2021 // CINE va plăti prețuri mai mari de la 1 octombrie 2021?

Veste proasta pentru romani! Preturile au crescut din nou. Romania are cea mai mare inflatie din Uniunea Europeana

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies