ANUNȚUL care afectează milioane de români! Alexandru Rafila face previziuni sumbre despre pandemie: "Vor mai fi valuri, 5, 6…"

Author: Diana Tilă
Medicul Alexandru Rafila
Sursa: Facebook Alexandru Rafila

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre evoluția pandemiei în România! Iată ce previziuni a făcut reprezentantul OMS!

Alexandru Rafila a făcut declarații surprinzătoare despre pandemia de coronavirus.

Medicul a mărturisit că vor mai exista valuri pandemici, dar nu vor mai fi atât de grave, cel puțin în Europa.

Citeste si: ANUNȚUL sumbru care afectează milioane de români! Alexandru Rafila a spus cum va evolua pandemia de COVID-19 in aceasta toamna! "Peste o lună în România vor fi 4.000 de cazuri noi"

Alexandru Rafila, despre valurile 5 și 6 ale pandemiei

Recent, în cadrul unei emisiuni TV, medicul Alexandru Rafila a declarat că, în cel de-al patrulea val al pandemiei, este bine ca persoanele vulnerabile să fie protejate în continuare sau convinse să se vaccineze dacă nu s-au vaccinat.

Mai mult, Rafila a declarat că există studii făcute de specialiști, care arată că vaccinul anti-covid previne formele grave și decesul.

Citeste si: Alexandru Rafila vorbește despre vaccinarea obligatorie: „Eşecul campaniei de vaccinare a guvernului nu trebuie înlocuit cu măsuri coercitive”

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

„Vor mai fi valuri, 5,6, mai mari, mai mici. Părerea mea este că aceste valuri nu vor mai fi o problemă de sănătate publică, cel puțin în Europa, unde marea majoritate a populației va fi vaccinată sau va fi trecut prin boală. Varianta aceasta, Delta, va produce multe îmbolnăviri și imunizări, deci anul viitor chiar dacă vor mai exista niște valuri, ele nu vor pune probleme din punct de vedere al sănătății, cel puțin

în Europa”,  a declarat Alexandru Rafila, în cadrul emisiunii TV „Marius Tucă Show” de la Aleph News.

Adrian Streinu-Cercel, despre valurile pandemice

În urmă cu o lună, medicul Adrian Streinu-Cercel spunea că, după valul 4 al pandemiei, omenirea se va mai confrunta cu cel puţin alte două valuri, însă cu alte variante ale coronavirusului.

Citeste si: Tombola de 1 milion de lei pentru elevii vaccinati anti-COVID! Ministrul Cimpeanu a dezvaluit cand au loc primele extrageri

„Nu este problema dacă vine sau nu al patrulea val, pentru că al patrulea val este în momentul de față în fața noastră. Faptul că Terapie Intensivă au început să se adune pacienții, denotă clar acest lucru. Practic, pacienții care sunt în Terapie Intensivă reprezintă acel procent de 5% de cazuri severe și dacă facem calculul înapoi, o să vedeți câte cazuri sunt în realitate, în spatele acestui procent de 5%, deci a numărului de pacienți care sunt în Terapia Intensivă.

Alexandru Rafila, criticat dur de medicul Octavian Jurma după ce nu a vrut să declare epidemie de gripă în România: „Preferă să lase o pandemie să evolueze nestingherită”

Terapiile Intensive încep să fie aglomerate și din păcate, noi funcționăm exact cu același personal pe care l-am avut și în urmă cu 8 luni, și în urmă cu 1 an, și în urmă cu 1 an și 8 luni.

Practic, aici trebuia să facem o mică dezvoltare, în sensul să dăm posibilitatea unor specialități colterale, să își facă o dezvoltare pe Terapie Intensivă, în așa fel încât să putem face față următoarelor valuri, pentru că noi vorbim acum  de valul 4, dar trebuie să fim cât se poate de conștienți că pandemia nu se termină cu valul 4 și urmează încă cel puțin încă două valuri de aici încolo, categoric, cu alte variante.

Atâta timp cât lumea nu înţelege să se vaccineze în aşa fel încât să pună stop propagării acestui virus, virusul pe măsură ce trece de la o persoană la alta, el va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii, iar alte noi mutaţii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi”, a spus Adrian Streinu-Cercel.