Anuntul a venit acum, inainte de majorare! Este dezastru la pensii!

Guvernul din România tocmai a fost somat să reevalueze legea pensiilor, din cauza faptului că pune în pericol deficitul bugetar.

 Anunțul vine de la Fondul Monetar Internațional, chiar cu o zi înainte de marea majorare a pensiilor. 

Fondul Monetar Internaţional (FMI) recomandă autorităţilor române să demareze un proces de consolidare fiscală durabilă, susţinut de măsuri de calitate destinate diminuării deficitul bugetar şi celui comercial, să reevalueze noua lege a pensiilor şi să îmbunătăţească guvernanţa la companiile de stat, se arată în raportul elaborat de stafful FMI după discuţiile cu oficialii români din luna iunie a acestui an, document publicat vineri.

Citeste si: S-a spânzurat! Totul s-a întâmplat chiar de ziua nepoatei sale! Detalii cutremurătoare!

Potrivit experţilor FMI, creşterea economiei româneşti ar urma să rămână la nivelul de 4% în 2019 şi să încetinească la 3% pe termen mediu.

Citeste si: INCENDIU MASIV in Bucuresti! Sistemul RO-ALERT a fost activat de URGENTA

„Activitatea economică va continua să fie stimulată de consum, însoţit de o inflaţie ridicată şi un deficit de cont curent de peste 5% din PIB în 2019-2020. Creşterea este prognozată să încetinească pe măsură ce investiţiile productive au slăbit ca urmare a regreselor înregistrate de reformele structurale iar impulsul fiscal se va diminua în timp”, se arată în raportul FMI.

Citeste si: Dupa despartirea de Stefania, Adelin a postat imagini cu ALTA fata: ''O iubesc''

De asemenea, experţii instituţiei financiare internaţionale atrag atenţia asupra faptului că riscurile sunt orientate în jos şi sunt semnificative.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate