Anunt surprinzator de la meteorologi. Cum va fi vremea de 1 martie

,

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 18 februarie - 3 martie 2019.


In articol:
  • Banat

Pana pe 21 februarie vremea va fi calda, cu o medie a

temperaturilor maxime cuprinsa intre 10 si 14 grade (cele mai ridicate valori urmand a se inregistra pe parcursul zilei de 19 februarie). Spre finalul primei saptamani vremea se va raci semnificativ, astfel incat media maximelor va scadea spre 2...4 grade in zilele de 23 si 24 februarie. In a doua saptamana valorile termice vor fi in general constante si apropiate de cele specifice perioadei, iar maximele se vor situa in medie intre 6 si 8 grade. Media minimelor va fi cuprinsa intre -2 si 0 grade, exceptand noptile din perioada 23 si 25 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie de -6...-4 grade.

Vor fi precipitatii slabe in zilele de 21 si 22 februarie si local in perioada 28 februarie – 3 martie.

  • Crisana

In primele doua zile vremea va fi calda, cu o medie a temperaturilor maxime de 12...13

grade, urmand ca spre mijlocul primei saptamani media sa scada spre valori de 8...9 grade. Racirea va continua si va semnificativa spre finalul saptamanii, cand maximele vor ajunge, in medie regionala, la 2...3 grade, in zilele de 23 si 24 februarie. In a doua saptamana valorile termice vor fi in general constante si apropiate de cele specifice perioadei, iar maximele se vor situa, in medie, intre 6 si 8 grade.
Media regionala a minimelor va fi cuprinsa, in general, intre -2 si 0 grade, exceptand noptile din 23 si 24 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie de -7...-6 grade.

Vor fi precipitatii slabe in data de 21 februarie, dar local si in ziua de 22 februarie, precum si in perioada 28 februarie – 3 martie.

  • Transilvania

Pana pe 20 februarie vremea va fi calda, cu o medie a temperaturilor maxime de 9...10

grade, apoi vremea se va raci, mai semnificativ la finalul primei saptamani, cand media va cobori spre -1...1 grad. In a doua saptamana valorile termice vor fi in general constante si apropiate de cele specifice perioadei, iar maximele vor fi, in medie, de 4...5 grade. Temperaturile nocturne vor fi preponderent negative, pe tot parcursul intervalului, astfel incat media regionala a minimelor va fi cuprinsa intre -5 si -1 grad, exceptand noptile din 23 si 24 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie de -12...-10
grade.

Se vor semnala precipitatii slabe in zilele de 22 si 23 februarie si pe spatii mai mici in 21 februarie, iar local si in a doua saptamana, cu o probabilitate mai ridicata in perioada 28 februarie – 3 martie.

  •  Maramures

In primele doua zile vremea va fi calda, cu o medie a temperaturilor maxime de 10...11 grade, urmand ca spre mijlocul primei saptamani media sa scada spre valori de 6...7 grade. Racirea va continua si va semnificativa spre finalul saptamanii, cand maximele vor ajunge, in medie, la 0...2 grade, in zilele de 23 si 24 februarie. In a doua saptamana valorile termice vor fi in general constante si apropiate de cele specifice perioadei, iar maximele se vor situa, in medie, intre 4 si 6 grade. Media regionala a minimelor va fi cuprinsa, in general, intre -3 si 0 grade, exceptand noptile din 23 si 24 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie in jurul valorii de -8 grade.

Vor fi precipitatii slabe in data de 21 februarie, dar local si in zilele de 21 si 23 februarie, precum si in perioada 27 februarie – 3 martie.

  • Moldova

In primele trei zile vremea va fi calda, cu o medie a temperaturilor maxime de 10...11 grade, urmand ca in a doua parte a primei saptamani media sa scada accentuat, spre valori apropiate de pragul de inghet in zilele de 22, 23 si 24 februarie. In a doua saptamana valorile termice se vor apropia de cele specifice perioadei, urmand ca maximele sa fie, in medie, intre 4 si 7 grade. Pe parcursul celor 2 saptamani, media regionala a minimelor se va situa, in general, intre -3 si 0 grade, exceptand noptile din 23 si 24 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie in jurul valorii de -7 grade.

Vor fi precipitatii slabe in data de 21 februarie, dar local si in zilele de 21 si 23 februarie, precum si in unele zile ale intervalului 24 februarie – 3 martie.

  • Dobrogea

Vremea va fi calda in intervalul 18-21 februarie, cand se vor inregistra, in medie, valori maxime diurne in jurul a 10 grade, apoi se va raci semnificativ, astfel incat media va cobori sub 3 grade in perioada 22-24 februarie. Ulterior, temperaturile maxime vor avea medii de 7... 9 grade. In ceea ce priveste media temperaturilor minime, estimam valori de 2...4 grade pana pe 22 februarie si de -4...-2 grade in intervalul 23- 25 februarie. Ulterior, minimele nocturne vor creste usor, media lor incadrandu-se intre -1 si 1 grad.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata pe data de 22 februarie, apoi precipitatii slabe vor fi posibile in fiecare zi, dar cu precadere in intervalul 25-27 februarie.

  • Muntenia

In primele patru zile vremea va fi calda, cu o medie a temperaturilor maxime de 10...12 grade, urmand ca in a doua parte a primei saptamani media sa scada accentuat, spre valori de 0...3 grade in zilele de 23 si 24 februarie. In a doua saptamana, valorile termice se vor apropia de cele specifice perioadei, urmand ca maximele sa fie, in medie, intre 6 si 9 grade. Pe parcursul celor 2 saptamani, media regionala a minimelor se va situa, in general, intre -2 si 2 grade, exceptand intervalul 22- 25 februarie, in care noptile vor fi mai reci, cu o medie in jurul valorii de -6 grade.

Vor fi precipitatii slabe in data de 22 februarie, dar, posibil, si in unele zile ale intervalului 25 februarie – 3 martie.

  • Oltenia

In intervalul 18-21 februarie vremea va fi calda, cu o medie a temperaturilor maxime de 11...14 grade, urmand ca aceasta medie sa scada accentuat, spre valori de 1...4 grade in intervalul 22-24 februarie. In a doua saptamana, valorile termice se vor apropia de cele specifice perioadei, iar maximele se vor situa, in medie, intre 7 si 10 grade. Pe parcursul celor 2 saptamani, media minimelor va fi, in general, intre -2 si 2 grade, exceptand intervalul 23- 25 februarie, in care noptile vor fi mai reci, cu o medie in jurul valorii de -5 grade.

Vor fi precipitatii slabe in data de 22 februarie, dar posibil si in unele zile ale intervalului 26 februarie – 3 martie.

  • La munte

Pe parcursul primei saptamani, vremea se va raci treptat, astfel incat media temperaturilor maxime va scadea de la 6 grade pe 18 februarie pana la -9 grade in ziua de 22 februarie. Media temperaturilor minime va scadea, de asemenea, de la -2 grade pe 18 februarie pana la -12 grade in intervalul 23-24 februarie. In perioada 25 februarie-3 martie, tendinta va fi in general de crestere, cu medii ale temperaturilor maxime intre -4 si -2 grade, iar a celor minime, in general, intre -11 si -5 grade.

Incepind cu 20 februarie, vor fi precipitatii, mai ales ninsori, aproape in fiecare zi, dar cu probabilitate mai ridicata in intervalele 21-23 februarie si 26 februarie-3 martie.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț de ultimă oră! Românii care vor intra în carantină de astăzi, 4 martie. Ordinul a venit din partea Prefectului

Traian Berbeceanu, mesaj de ULTIMĂ ORĂ după ce a fost schimbat din funcția de prefect al Capitalei

Revoltător! Alex Velea, interzis pe radio! Motivul: Antonia! Este fără precedent această decizie

Bilanț coronavirus 3 martie 2021: Numărul cazurilor noi crește în continuare!

Este oficial! Ce se întâmplă cu impozitele în 2021! Ministrul Muncii a făcut anunțul despre bugetul de stat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies