Anunt pentru toti romanii: e oficial, acum putem afla cand vine marele cutremur! Ce trebuie sa faci ca sa nu fii luat prin surprindere

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 22 aug 2021, 14:45

Departamentul pentru Situatii de Urgenta a lansat sambata sistemul de avertizare - alarmare in situatii de urgenta.

Supranumit RO-ALERT, sistemul va fi folosit pentru notificarea populatiei in cazul producerii unor situatii extrem de grave in care viata si sanatatea cetatenilor sunt puse in pericol, precum fenomenele meteo extreme, cutremure, inundatii sau atacuri teroriste.

Notificarile vor fi transmise direct pe telefoanele cetatenilor, indiferent daca sunt terminale normale sau de tip "smartphone", nefiind nevoie de instalarea unei aplicatii suplimentare.

"Sistemul RO-ALERT va fi folosit doar pentru situaţiile extrem de grave.

Nu avem intenţia sa folosim sistemul foarte frecvent pentru ca atunci diminuam interesul populaţiei plus devine foarte deranjant, pentru ca(...) sunetul pe care il da acest sistem(...) nu se opreste pâna nu se citeste mesajul. Daca telefonul este pe silenţios mesajul tot va veni cu sunet. Mesajul respectiv când vine inseamna ca este ceva grav", a declarat Raed Arafat.

Sistemul RO-ALERT va fi testat la nivel national in perioada 17- 27 septembrie.

Mai multe informatii pe https://ro-alert.ro.

 


În ediția de joi, 23 mai, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian și Roberta s-au surprins reciproc unul pe celălalt, iar cu ocazia zilei de naștere a concurentului, cei doi și-au dus relația la un nou nivel.