Anunț oficial pentru toți șoferii! Se reduce prețul carburanților cu 50 de bani per litru. În ce condiții va fi aplicată reducerea

,
Carburant

Anunț oficial pentru toți șoferii! Se reduce prețul carburanților cu 50 de bani per litru. În ce condiții va fi aplicată reducerea

[Sursa foto: PixaBay]

Guvernul a luat oficial decizia de a reduce prețurile carburanților cu 50 de bani/litru. Iată în ce condiții se va aplica această reducere!


In articol:

Guvernul a luat decizia de a compensa prețurile la benzină și la motorină cu 50 de bani pentru benzinarii care decid să aplice această reducere.

Se reduce prețul carburanților cu 50 de bani/litru. Care sunt condițiile pentru a beneficia de reducere

Carburant

Se reduce prețul carburanților cu 50 de bani/litru. Care sunt condițiile pentru a beneficia de reducere

[Sursa foto: PixaBay]

Măsura nu este obligatorie pentru benzinari, dat fiind faptul că a fost utilizată propoziția „în cazul acordării reducerii de preț…”. Așadar, reducerea de 50 de bani/litru va fi suportată atât de stat, cât și de acei benzinari care aleg să o pună în aplicare. Cu toate astea, proiectul conține o prevedere la care operatorii trebuie să fie atenți, relatează România TV.

Citeste si: PSD se oferă „să vină în sprijinul Ministerului Energiei” pentru a găsi o rezolvare în ceea ce privește prețul carburanților

Potrivit articolului IV, „creșterea nejustificată a prețurilor în perioada de aplicare... constituie acțiune speculativă și se sancționează potrivit OUG 84/2022 privind combaterea acțiunilor speculative”. OUG la care se referă proiectul dă Consiliului Concurenței și Autorității pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) posibilitatea de a pedepsi cu până la 1% din cifra de afaceri și cu alte amenzi companiile care execută acțiuni pe care ANAF le cataloghează drept injuste.

Autoritățile spun că o compensație arată că suntem într-un moment delicat, mai ales dacă ținem cont de sancțiunile impuse Rusiei, legate de comerțul cu petrol.

Pe afișajul exterior, benzinarii vor pune prețul cu reducere, dar în acte îl vor pune pe cel fără compensație. Compensația se va afișa separat pe bonul fiscal, potrivit documentului.

Citeste si: Cu cât va scădea prețul carburanților în următoarea perioadă. Măsura anunțată de premierul Nicolae Ciucă: „Se va aplica direct la pompă”

Întrebat cum a fost decisă compensarea de 50 de bani, premierul Nicolae Ciucă a declarat că a fost vorba despre o hotărâre a coaliţiei.

„În coaliţie s-a decis această sumă (cea de 50 de bani)”, a declarat şeful Executivului.

De asemenea, nu se știe cum vor fi obligate companiile să aplice reducerea. Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul nu a intrat „în acest detaliu”.

„Sincer, nu am intrat în acest detaliu, dar vom analiza şi vom veni cu răspuns în acest sens. Mediul privat este liber să îşi stabilească măsurile şi modalitatea în care îşi desfăşoară business-ul. În acest moment, reglementarea este la nivelul Guvernului şi ea va cuprinde întreg spectrul. Sincer, încă o dată, nu am discutat punctual ce se va întâmpla la benzinăriile private”, a declarat Nicolae Ciucă.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Nicolae Ciucă, anunț nou despre prețul carburanților. Când se aplică reducerea de 50 de bani

SUA oferă opt elicoptere în mod gratuit Cehiei, după ajutorul oferit de cehi către Ucraina

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce spune Klaus Iohannis despre decizia Guvernului de a compensa cu 50 de bani prețul combustibilului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies