Anunt oficial facut de Nelu Tataru! Incepe de astazi in toata Romania

,

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că după 1 iunie va avea loc o testare naţională pentru Covid-19.


In articol:

Obiectivul acesteia va fi verificarea imunizării populaţiei şi a modului în care evoluează epidemia din ţara noastră.

Testarea naţională ar urma să se facă în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, iar campania va lua în calcul focarele epidemice.

Anunt oficial facut de Nelu Tataru

Citeste si: Iancu Sterp, primele declaratii dupa ce Elena Ionescu a castigat ''Survivor Romania'': ''Pe oamenii adevarati...''

"Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Naţional pentru Sănătate Publică şi Centrul Naţional pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populaţiei cât şi cea a evoluţiei ulterioare. Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termină pandemia, sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată nu coborâm. Astăzi avem 331 de cazuri, dar în contextul în care ieri a fost sâmbătă şi testările sunt mai puţine", a declarat Nelu Tătaru la Europa FM.

Citeste si: Horoscop saptamanal 1-7 IUNIE 2020. Incepe vara eclipselor! Care vor aduce multa pasiune dar si conflicte interioare! Esti pregatit?

Ministrul Sănătăţii a anunţat că testele ar putea fi serologice sau moleculare. Testele serologice au relevanţă în special post-epidemic, pentru evaluarea seroprevalenţei infecţiei în populaţia generală şi a infecţiilor asimptomatice, ca şi pentru evaluarea persistenţei imunităţii postinfecţie naturală. Testele moleculare sunt însă singurele care pot pune un diagnostic de precizie în ceea ce priveşte infectarea cu virusul SARS Cov-2.

Citeste si: Ce tragedie! Un autocar cu 49 de români a luat foc pe autostradă, lângă Viena

 

Citește-ne pe

Citește și:

Dana Rogoz, în costum de baie: „Ţi se văd coastele”

Iancu Sterp, primele declaratii dupa ce Elena Ionescu a castigat ''Survivor Romania'': ''Pe oamenii adevarati...''

Rusia și China formează deja un tandem. La ONU au respins fără drept de apel o rezoluție a SUA împotriva Coreei de Nord

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Horoscop saptamanal 1-7 IUNIE 2020. Incepe vara eclipselor! Care vor aduce multa pasiune dar si conflicte interioare! Esti pregatit?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies