Anunt oficial despre pensii: azi se termina recalcularea! Ce se intampla cu pensiile romanilor

,

Anuntul oficial despre pensii a fost facut: azi se termina recalcularea! Cine a primit mai multi bani?


In articol:

Anunțul a fost făcut chiar de către ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi. Peste 76.000 de persoane au beneficiat deja de reclacularea pensiilor și și-au primit banii. Recalcularea pensiilor pentru persoanele care au lucrat în grupe speciale de muncă se va finaliza la 30 septembrie, peste 76.000 dintr-un total de 81.000 de beneficiari fiind cu plăţile la zi, a declarat, duminică, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Acum la 30 septembrie se termină recalcularea pensiilor, nu că îşi încetează neapărat valabilitatea. S-a pornit de la 100.000 de potenţiali beneficiari, când s-a creionat legea şi când s-a calculat impactul bugetar, dar în realitate sunt acum puţin peste 81.000, iar 76.000 dintre ei au primit deja banii, diferenţele, acasă şi sunt cu plăţile la zi. Cei 76.000 au primit diferenţele de la 1 octombrie 2018 până la zi. În perioada imediat următoare vor primi banii şi restul pensionarilor”, a precizat ministrul Muncii, la România TV.

Citeste si: LOVITURA pentru acesti pensionari! Pensiile lor vor fi IMPOZITATE! S-a dat LEGE!

Anunt oficial despre pensii: azi se termina recalcularea! Ce se intampla cu pensiile romanilor

Întrebat care au fost diferenţele la pensiile recalculate la grupele de muncă, ministrul Muncii a precizat că acestea au fost şi de 800, 1.000 de lei de persoană. ” Au fost sume destul de consistente la noile valori, ţinând cont că s-au majorat pensiile de la 1 septembrie 2019″, a subliniat Budăi.

El a menţionat că în perioada imediat următoare se va aproba în Guvern o Ordonanţă care reglementează şi situaţia persoanelor care au lucrat în subteran şi nu au primit punctaj aferent grupelor de muncă.

Noi suntem acum în avizare interministerială cu o altă Ordonanţă care să corecteze, să adauge un pic la Legea 221/2018, şi anume pentru acele persoane care au lucrat în subteran la acele întreprinderi de prospecţiuni geologice. Închidem şi această avizare în cursul săptămânii care urmează, astfel încât în funcţie de ziua în care va fi şedinţa de Guvern, săptămâna aceasta, sau imediat următoare, să putem trece prin Guvern şi această Ordonanţă şi să rezolvăm acele 2.000 – 3.000 de cazuri care mai erau, persoane care au lucrat în subteran şi nu au primit punctaj aferent grupelor de muncă”, a afirmat şeful de la Muncă.

Citeste si: E oficial! S-a dat lege: femeile pot iesi la pensie la 48 de ani si barbatii la 50 de ani! Cine beneficiaza de reducerea varstei de pensionare

Anunt oficial despre pensii! Ce se intampla cu pensiile romanilor

Potrivit sursei citate, cei care au beneficiat de recalcularea pensiilor au fost persoanele care au lucrat în Grupa I sau în Grupa specială, foarte puţini din Grupa a II, care au lucrat în condiţii deosebite sau speciale şi nu au beneficiat la momentul ieşirii la pensie de punctaj suplimentar conform grupelor de muncă.

Noi ne dorim ca în sistemul public de pensii imediat ce începem şi etapa finală a implementării noii Legi a pensiilor, prin acea împărţire la 25 să corectăm tot sistemul de pensii, să creăm cumva echitate în sistemul de pensii, şi anume la contribuţii egale, valoarea pensiilor să fie egală, cum s-ar spune direct, în traducere, muncă egală – plată egală”, a adăugat Budăi.

Citeste si: Ajutor nou de la stat: bunicii primesc bani in plus pentru cresterea nepotilor! Suma nu este mica: cat se da lunar

sursa: capital

 

Citește și:

Horoscop 30 septembrie. Mari probleme financiare pentru o zodie

Vine GERUL! Val de aer polar peste România! Scăderi extreme de temperatură! Când va ajunge frigul în România

HOROSCOP. Lidia Fecioru: Secretul prosperităţii financiare pentru fiecare zodie!

A abandonat competitia “Bravo, ai stil! Celebrities! Anuntul este facut in editia din aceasta seara a show-ului!

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 23 septembrie. Vremea va fi neobișnuit de caldă pentru această perioadă!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies