Anunț important pentru elevi! Ce se va întâmpla începând de luni

Înscrierile pentru sesiunea din vară a Bacalaureatului din acest încep de luni, 27 mai, şi se încheie vineri, 31 mai.

Tot vineri se încheie şi cursurile pentru elevii clasei a XII-a.

La fel ca şi cel din anii trecuţi, examenul de Bacalaureat din 2019, se va desfăşura la nivel naţional în aceeaşi perioadă, în lunile iunie-iulie, potrivit mediafax.ro.

Prima probă scrisă începe luni, 3 iunie, cu evaluarea orală a competenţelor lingvistice la limba română (proba A). Calendarul arată că proba va continua în data de 4 iunie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingivistice orale în limba maternă, în perioada 5-6 iunie.

În 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie vor fi testate competenţele lingivistice pentru o limbă străină (proba C). Absolvenţii de clasa a XII-a de o altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.

Proba scrisă la Limba şi literatura română - Ea) - se va ţine pe 1 iulie, iar cea la Limba şi literatura maternă - Eb) - este programată pentru a doua zi, marţi, 2 iulie. Proba obligatorie a profilului - Ec) - se va desfăşura miercui, 3 iulie.

Proba scrisă, şi ultima din această sesiune a BAC 2019, cea la alegere a profilului şi specializării, va fi joi, 4 iulie.

Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12:00, iar depunerea contestaţiilor se va face între orele 12:00 şi 16:00 în aceeaşi zi. În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate