Anunț de ultim moment! S-a schimbat declarația pe propria răspundere. Iată ce modificări a suferit

,
Declaratie pe propria răspundere
S-a modificat declaratia pe propria răspundere

După ce starea de alertă a fost prelungită cu încă o lună, românii sunt obligați în continuare să prezinte declarația pe propria răspundere atunci când ies din casă după ora 22:00. În urma ultimelor decizii luate de Guvern, declarația a suferit modificări.


In articol:

În urma deciziilor luate de Guvern, declarația pe propria răspundere a avut parte de schimbări majore. Românii sunt nevoiți să prezinte declarația atunci când ies din casă după ora 22:00.

S-a modificat declarația pe propria răspundere. Iată ce trebuie să știți

În urma deciziei autorităților de a restricționa circulația pe timpul nopții de la ora 22:00, în loc 23:00, declarația pe propria răspundere a avut nevoie de modificări. Astfel, în noul formular va exista următoarea modificare, va apărea ora 22:00, în loc de oara 23:00 la rubrica interval oara. În rest, documentul nu a suferit alte modificări.

Trebuie să știți că declarația pe propria răspundere trebuie arătată polițiștilor în cazul unui control efectuat în intervalul orar 22:00-05:00. În caz contrar, riscați să fiți amendați.

Citeste si: Noua declaratie pe propria raspundere, necesara pentru deplasarile dupa ora 22:00, a intrat in vigoare! Descarca AICI noul model

Cine poate părăsi domiciliul după ora 22:00

Declarația pe propria răspundere trebuie completată de românii care se deplasează în interes profesional în acest interval orar.

Cei care au nevoie de asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, cei care trebuie să-și cumpere medicamente. Totodată, românii care îngrijesc copii sau persoane vârstnice, bolnave sau cu dezabilități trebuie să completeze și ei formularul.

Același lucru este valabil și în cazul unui deces al unui membru al familiei.

Autoritățile amintesc că declarația pe propria răspundere poate fi stocată și prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiția ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă a persoanei care folosește documentul și data pentru

care este valabilă declarația.

După ce numărul cazurilor de coronavirus au crescut substanțial de la începutul lunii martie, autoritățile au hotărât prelungirea stării de alertă și reinstaurarea declarației pe propria răspundere. Ora de circulației pe timpul nopții a fost modificată la ora 22:00, în loc de 23:00, pentru a reduce răspândirea virusului. Autoritățile au declarat că nu se ia în calcul instaurarea unui lockdown în perioada sărbătorilor de Paște și se vor ține de cuvânt așa cu a făcut-o și de Revelion.

Citeste si: Ce amenda risca persoanele care nu poarta masca in locurile publice! Iata lista amenzilor valabile din 14 martie 2021!

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bilanț coronavirus 15 martie 2021: Număr alarmant de pacienți la ATI! Câți români au murit în ultimele 24 de ore

Ministrul Ciucă, primele declaraţii despre retragerea sutelor de militari români din Afganistan: 'România va acţiona în acord cu deciziile aliate'

Clasament Survivor România 2021, cu cele 4 noi concurente incluse. Cine a ajuns pe locul 1 și pe ce poziție a coborât Jador

Ce amenda risca persoanele care nu poarta masca in locurile publice! Iata lista amenzilor valabile din 14 martie 2021!

Noua declaratie pe propria raspundere, necesara pentru deplasarile dupa ora 22:00, a intrat in vigoare! Descarca AICI noul model

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies