Adio, mare! Adio, munte? Anunt de la Raed Arafat pentru toti romanii!

,

Secretarul de stat Raed Arafat sustine faptul ca inca nu avem o crestere exponentiala a virusului, cu toate ca numarul de cazuri este in crestere.


In articol:

Anunt de la Raed Arafat pentru toti romanii!

Arafat susţine că ”am ieşit chiar destul de bine din prima fază” a pandemiei, dar se pare că ”undeva ne înecăm la mal”, transmite News.ro.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă afirmă că recomandă în continuare o monitorizare constantă a tuturor zonelor şi că nu ar fi de acord cu luarea unor măsuri de relaxare.

Citeste si: Coronavirus România, 13 iulie. Câte cazuri noi au fost raportate?

”Acum nu putem vorbi de răspândire exponenţială. În acest moment nu avem. Dacă ajungem la o răspândire exponenţială - sunt ţări care pe zi au mii de cazuri deja şi acolo într-adevăr este răspândire exponenţială - asta duce automat la ocuparea Terapiei Intensive”,a afirmat Raed Arafat, duminică seară, la un post de televiziune, comentând cifrele care se înregistrează în România.

Citeste si: Raed Arafat despre o noua relaxare: "Ne inecam la mal"

Citeste si: Raed Arafat despre o noua relaxare: "Ne inecam la mal"

Arafat a precizat că ”sunt câteva zone în ţară care au presiune asupra lor, nu înseamnă că celelalte vor rămâne fără presiune, e posibil să se schimbe şi acolo”.

Adio, mare! Adio, munte!

”Relaxare la acest moment să recomand eu, nu cred şi nu am cum. Aici nu eu recomand. Cel puţin să întărim măsurile compensatorii, să întărim respectarea lor la acest moment. Niciodată doctorul Arafat singur nu gândeşte la asta, suntem o echipă cel puţin de 20 de persoane. Votul meu este să monitorizăm foarte atent, cel mai probabil să nu mai luăm alte măsuri pentru următoarea perioadă şi să aşteptăm să vedem. Dacă vedem că treaba asta începe să crească, pe alocuri, nu neapărat naţional, ci pe zonele cele mai afectate pot să iei anumite măsuri. Asta este posibil”, a mai declarat Arafat.

Întrebat dacă se gândeşte la închiderea unor judeţe sau a unor oraşe, Afarat a precizat: ”Şi acum putem încă, dar cu multe semne de întrebare. Dacă nu ne iese legea, va fi greu acest lucru”.

 

 

Citește și:

Coronavirus România, 13 iulie. Câte cazuri noi au fost raportate?

Gabriela Firea a luat-o în vizor pe șefa de la Educație: 'Încă o mostră de dispreț și incompetență marca Anisie - Pepsiglas'

Carantina, recomandata de OMS tarilor unde coronavirus continua sa se raspandeasca

Raed Arafat, mesaj catre protestatarii din Piata Victoriei: "Va asteptam la spital"

Calendar ortodox, 5 septembrie 2020. Ce mari Sfinti sunt praznuiti astazi!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies