ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Urmează o perioadă cu temperaturi ușor mai ridicate pentru această perioadă

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 21 mar 2023, 10:33

Vremea va fi, în general, frumoasă pe parcursul următoarelor două săptămâni.

Sursa: https://www.pexels.com/

ANM a publicat vremea pentru perioada 20 martie-2 aprilie 2023.

Administrația Națională de de Meteorologie a

anunțat prognoza meteo pentru perioada 20 martie-2 aprilie 2023.

Cum va fi vremea în următoarea perioadă?

Potrivit anunțului făcut de Administrația Națională de de Meteorologie, vremea va fi, în general, frumoasă pe parcursul următoarelor două săptămâni (20 martie- 2 aprilie), cu temperaturi diurne, în general, peste mediile perioadei, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată spre finalul acestei luni.

Citește și: Prognoza meteo ANM marți, 21 martie 2023. Temperaturile se află în creștere deși în unele zone din țară vor fi condiții de ploaie

Citește și: Suferiti de tensiune mare? Recomandari de ceai pentru scaderea tensiunii

Cum va fi vremea în Banat în perioada 20 martie-2 aprilie 2023?

În această perioadă, vremea va fi mai caldă față de normalul climatologic ale perioadei, cu valori termice diurne ce vor fi în medie cuprinse între 16 și 21 de grade.

Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice diurne mai scăzute, dar apropiate de norme, la o medie regională de 14...15 grade. Media temperaturilor minime pe parcursul intervalului va avea mici variații și se va situa între 3 și 8 grade, cu cele mai calde nopți în intervalul 24 – 26 martie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după 25 martie. Până atunci, precipitațiile vor fi posibile doar izolat.

Cum va fi vremea în Crișana în perioada 20 martie-2 aprilie 2023?

În Crișana, deși vor fi ușoare variații în regimul diurn și nocturn al temperaturii, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu maxime ce se vor situa în general între 16 și 20 de grade și minime de 4...8 grade. După acest interval, tendința va fi de răcire, astfel că valorile termice vor reveni în limite normale. Sunt estimate medii ale temperaturilor maxime de 12...14 grade și minime de 2...4 grade. Vor fi ploi slabe în 21 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 25 martie când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Cum va fi vremea în Transilvania în perioada 20 martie-2 aprilie 2023?

De asemenea, în această regiune vremea va fi caldă în perioada 20 – 25 martie, astfel vor fi zile în care se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 16...18 grade. La finalul lunii martie și în primele zile ale lunii aprilie se vor înregistra temperaturi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a maximelor de 12...14 grade. Media regională a temperaturilor minime se va situa între 2 și 6 grade, însă spre finalul lunii martie (30 și 31 martie) vor fi posibile valori în jurul a 0 grade. Vor fi ploi slabe în 21 și 22 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 25 martie când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Cum va fi vremea în Maramureș în perioada 20 martie-2 aprilie 2023?

În Maramureș, în perioada 20 – 25 martie, media temperaturilor maxime se va situa între 16 și 18 grade. După aceste zile calde tendința generală va fi de scădere ușoară, până la o medie a temperaturilor maxime de 12 grade. Temperaturile minime vor înregistra variații semnificative mai ales în prima săptămână, când sunt estimate medii cuprinse între 2 și 8 grade, cu cele mai ridicate valori în 25 martie, iar ulterior, ca și în cazul valorilor diurne, tendința va fi de scădere, până spre 0...2 grade. Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse va fi mai ridicată după 25 aprilie, când vor fi posibile și cantități de apă însemnate. În restul intervalului precipitațiile vor fi slabe și se vor semnala pe arii restrânse.

Citește și: Vremea aprilie 2023: Prognoza meteo de Florii 2023 și Paște 2023

Cum va fi vremea în Moldova în perioada 20 martie-2 aprilie 2023?

În prima parte a acestui interval media temperaturilor maxime va fi de 14- 15 grade, apoi va urma o încălzire semnificativă, iar în intervalul 23 – 25 martie se vor atinge valori de 20- 22 de grade, ce vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie. Începând cu 26 martie, sunt prognozate valori termice diurne mai scăzute, respectiv o medie zilnică ce va fi cuprinsă între 12 și 16 grade. Media regională a temperaturilor minime se va situa între 4 și 8 grade, însă spre finalul lunii martie (30 și 31 martie) și chiar la începutul lunii aprilie diminețile vor fi mai reci, cu medii ale temperaturii de 1- 2 grade. Se vor semnala precipitații în 21 și 22 martie, dar cu o probabilitate destul de ridicată și în perioada 26 – 30 martie, când vor fi pe arii mai extinse.

Litoralul pentru toţi 2023. Ce prețuri sunt pe litoral și cât costă o noapte all inclusive la Mamaia

Cum va fi vremea în Dobrogea în perioada 20 martie-2 aprilie 2023?

În primele 3 zile ale intervalului media regională a temperaturilor maxime va fi de 12...14 grade, apoi va urma o încălzire, astfel că în perioada 24 – 26 martie se vor atinge valori de 18... 20 de grade. În a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi maxime mai scăzute la o medie de 14...15 grade. Evoluția regimului termic nocturn va fi asemănătoare, respectiv o medie generală de 3...5 grade în primele zilei, apoi o creștere până la 8...9 grade în 25 și 26 martie, urmată de o scădere până la 4....6 grade. Sunt prognozate ploi locale în perioada 26 – 31 martie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariție a acestora va fi redusă.

Cum va fi vremea în Muntenia în perioada 20 martie-2 aprilie 2023?

În ansamblu valorile termice se vor menține peste normele climatologice pe tot parcursul intervalului. În primele 3 zile ale intervalului media temperaturilor maxime va fi de 17...18 grade, apoi va urma o încălzire semnificativă, iar în intervalul 23 – 25 martie se vor atinge valori în general de 22...23 de grade. Începând cu 26 martie, sunt prognozate valori termice diurne mai scăzute, respectiv o medie zilnică ce va fi cuprinsă între 15 și 19 grade. Media regională a temperaturilor minime se va situa între 3 și 8 grade. Se vor semnala ploi de scurtă durată în 22 martie, dar cu o probabilitate destul de ridicată și în perioada 26 – 31 martie.

Cum va fi vremea în Oltenia în perioada 20 martie-2 aprilie 2023?

Săptămână 20 – 26 martie va fi în ansamblu mai caldă față de normalul climatologic ale perioadei, cu valori termice diurne ce vor fi în medie cuprinse între 17 și 22 de grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice diurne mai scăzute, dar apropiate de norme, la o medie regională de 14...16 grade. Media zilnică a temperaturilor minime se va situa între 3 și 7 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 26 martie. Până atunci, precipitațiile vor fi posibile doar izolat îndeosebi în jurul datei de 22 martie.

 


Bianca și Laurențiu, de la tachinări la război! Concurentul a dat cărțile pe față și a recunoscut ce anume l-a determinat să se îndepărteze de Bianca, după plecarea lui Alexandru din Casa iubirii! „N-am mai simțit nimic nici din partea ta!”