Amenzi de 4.500 de lei și pedeapsa cu închisoarea pentru șoferi. Ce regulă nu trebuie încălcată

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 06 sep 2022, 20:05

Amenzi de 4.500 de lei și pedeapsa cu înschisoarea pentru șoferi

Sursa: Istock

Șoferii care nu vor respecta o regulă de circulație importantă riscă să se aleagă cu amendă de 4.500 de lei și cu ani de petrecut în spatele gratiilor.

Șoferii care nu vor respecta o regulă de circulație importantă vor fi buni de plată.

Conform noului cord rutier, greșeala va fi aspru pedepsită, iar făptașul poate ajunge în spatele gratiilor.

Amendă și pedeapsă cu închisoarea pentru neatenți

Șoferii care nu vor da dovadă de atenție în momentul în care vor traversa o cale ferată, chiar dacă nu va mai fi funcțională, riscă să fie amendați cu sume de până la 4.500 de lei. Mai mult decât atât, aceștia vor putea ajunge chiar și în spatele gratiilor.

Noile reglementări au intrat în vigoare încă de la începutul acestui an și sunt menite să descurajeze comportamentele periculoase din trafic.

Așadar, potrivit noului cod rutier, șoferii care vor traversa linia de cale ferată în afara pasajului de nivel vor primi o amendă cuprinsă între 3.000 și 3.750 de lei sau vor trebui să muncească în folosul comunității între 20 și 30 de ore.

Mai mult decât atât, șoferul găsit vinovat se poate alege cu arest contravențional pentru 15 zile, în toate cazurile, fără a mai putea conduce vehicule pe o perioadă de șase luni.

Citeste si: Spălarea mașinii pe modul manual – Cum să îți îngrijești autovehiculul din dotare, la spălătoria din cartier

În cazul în care un șofer traversează linia de cale ferată prin pasajul de nivel, poate primi o amendă cuprinsă între 3.000

și 3.750 de lei sau muncă în folosul comunității pe o durată cuprinsă între 30 și 40 de ore.

Amenda cea mai mare este cuprinsă între 3.750 și 4.500 de lei

Cea mai mare amendă le va reveni șoferilor care vor încălca regulile de traversare a liniei de cale ferată prin pasajul de nivel. Dacă nu vor primi amendă, aceștia vor trebui să facă muncă în folosul comunității între 40 și 60 de ore, în cazul generării riscului de producere a accidentelor de circulație, informează playtech.ro.

Citeste si: Accident îngrozitor, în Brașov. Un autocar cu 17 copii s-a ciocnit cu o autobasculantă. Mai multe victime

Vești proaste pentru șoferi! Conducătorii auto ar putea fi arestați dacă urcă la volan după ce au consumat alcool sau substanțe stupefiante

În tot acest timp, Autoritatea de Supraveghere Financiară a făcut publice noile tarife de referință pentru polițele RCA.

Cu toate acestea, românii fuseseră anunțați că polițele RCA urmează să aibă un preț mai mic începând cu data de 10 septembrie, dar lucrurile se pare că s-au întâmplat altfel decât a fost stabilit.

„Vedem că piaţa s-a stabilizat, preţurile au ajuns la un echilibru. Concurenţa s-a manifestat, au apărut concurenţi noi în piaţă. Pe multe categorii, preţurile au luat-o un pic în jos şi s-au înregistrat şi scăderi. Scăderi care ar putea continua, mai ales că, din 10 septembrie, se vor schimba regulile de vânzare”, a declarat Dorel Duță, președintele UNSICAR.

 


Jocul buclucaș al sărutului a iscat mari controverse în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat chiar sub privirile Biei, care nu se aștepta la asemenea gest din partea prietenei sale! „Acum mă scoate Bia pe geam!”

Provocare de senzație în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat, în timp ce Bia a asistat aparent indiferentă la jocul buclucaș! „Eram curioasă dacă o să pupe orice fată pe care o are în față!”

Cookies