Cine e omul de afaceri care se afla la bordul avionului prăbușit în Marea Baltică

Autor: Alina Petre
Actualizat: 05 iun 2023, 08:20

Un avion privat s-a prăbușit duminică în Marea Baltică

Cine e omul de afaceri care se afla la bordul avionului prăbușit în Marea Baltică. Noi informații au iesit la iveală.

Cine e omul de afaceri care se afla la bordul avionului prăbușit  în Marea Baltică. Noi informații au iesit la iveală. 

Citeste si: Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Giurgiu. Două persoane carbonizate au fost găsite la fața locului

Cine e omul de afaceri care se afla la bordul avionului

Avionul privat care s-a prăbușit duminică în Marea Baltică, în largul Letoniei, după ce decolase din Spania, fără a răspunde apelurilor controlorilor de trafic aerian.

Compania Quick Air a făcut public numele unuia dintre cei patru pasageri ai avionului privat de tipul Cessna 551 care s-a prăbușit duminică, 4 septembrie, în Marea Baltică.

Este vorba despre omul de afaceri german Karl-Peter Griesemann, potrivit unui comunicat al companiei citat de Reuters.

Avionul înmatriculat în Austria a decolat de la Jerez, din sudul Spaniei, duminică după-amiază, având ca destinație aeroportul din Koln.

Avionul s-a prăbușit în mare

Aeronava nu a aterizat însă, ci a trecut de orașul german și a zburat până în largul coastelor Letoniei, unde s-a prăbușit în mare.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Pot confirma că era avionul privat al proprietarului nostru, Karl-Peter Griesemann”, a declarat un purtător de cuvânt al Quick Air, o companie de curse charter cu sediul în Köln.

Griesemann și alte 3 persoane se aflau la bordul avionului, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ziarul Express din Köln a relatat că Griesemann pilota avionul și că era însoțit de soția sa, fiica lor și iubitul acesteia, potrivit  ziare.com.

Cum s-a produs tragedia

Un avion privat de tipul Cessna 551 s-a prăbuşit duminică seară în Marea Baltică în largul coastelor Letoniei, au anunţat serviciile de urgenţă suedeze, după ce NATO a ridicat de la sol avioane de vânătoare pentru a monitoriza aparatul ce zbura într-un mod eratic.

Conform datelor de pe website-ul FlightRadar24, avionul, înmatriculat în Austria, a decolat de la Jerez, în sudul Spaniei, la ora 12:56 GMT, cu o destinaţie necunoscută.

După ce a făcut două întoarceri, la Paris şi Koln, s-a îndreptat către Marea Baltică, trecând pe lângă insula suedeză Gotland. La ora 17:37 GMT a început să piardă rapid viteză şi altitudine.

"Am aflat că avionul s-a prăbuşit la nord-vest de oraşul leton Ventspils. A dispărut de pe radar", a declarat, duminică seară, un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă suedeze.

Potrivit sursei suedeze, piloţii avioanelor de vânătoare au raportat că nicio persoană nu era vizibilă în cabina de pilotaj a avionului Cessna.

Cel mai probabil, pilotul era inconștient și de aceea nici nu mai răspundea la apelurile radio. Cauzele incidentului aviatic sunt cercetate în acest moment.

Citeste si: Greșeala fatală care a dus la producerea tragediei aviatice de la Letca Nouă, în urma căreia 2 persoane au murit