Amendă de peste 1.300 de lei pentru șoferii care fac asta! Este total interzis să ai asta în portbagaj iarna

,
Porc

Amendă de peste 1.300 de lei pentru șoferii care fac asta! Este total interzis să ai asta în portbagaj iarna

[Sursa foto: Facebook Poliția Română]

Urmează Sărbătorile de iarnă, deci urmează ca românii să cumpere porc. Există, totuși, riscuri să se cumpere carne de proastă calitate, care poate să fie infectată și cu pesta porcină africană. Inspectorii DSVSA au verificat de mai multe ori portbagajele șoferilor, iar descoperirile au dus la amenzi destul de mari.


In articol:

La finalul lunii noiembrie numărul de focare active de pestă porcină africană din România era în continuare mare. 

Amenzi pentru șoferii care transportă carne de porc neconformă

Porc

Amenzi pentru șoferii care transportă carne de porc neconformă

[Sursa foto: PixaBay]

Din cauza pestei porcine africane, inspectorii DSVSA au dar drumul, la nivel național, la mai multe controale. Majoritatea controalelor sunt făcute la comercianții industriali care vând în cantități mari carne de porc. Totuși, există și ograde individuale care reprezintă un risc mai mare, conform inspectorilor DSVSA. Clienții care cumpără carne din locuri neconforme au risc mult mai mare să se îmbolnăvească. 

Șoferii care transportă porci vii cu mașina riscă amenzi de până la 2.900 de lei

În majoritatea regiunilor din România, în special în zonele unde se practică vânzarea porcilor vii direct din portbagajul mașinii, inspectorii DSVSA, împreună cu organele poliției, au hotărât să facă mai multe controale în rândul acestor comercianți.

Citeste si: Anuntul a venit de la Guvern! Romanii nu vor mai putea sa creasca porci in propria gospodarie!

Potrivit unui comunicat, în județul Bihor au fost descoperiți cei mai mulți comercianți fără drept de vânzare a porcilor vii direct din portbagajul mașinilor.

În situația aceasta, conform spuselor DSVSA, s-au dat amenzi destul de mari, curpinse între 1.300- 2.900 de lei.

Citeste si: ”Cea mai mare epidemie consemnată vreodată la animale”. Pesta porcină face ravagii și nimeni nu o poate opri

„Specialiștii recomandă ca înaintea sacrificării porcilor pentru consumul familial să fie solicitară medicilor veterinari expertizarea stării de sănătate a animalului, iar ulterior a salubrității cărnii obținute, pentru a nu fi infestată cu trichinella.

Comercializarea stradală a alimentelor, comercializarea ambulantă sau din mijloace de transport neautorizate este interzisă. Încălcarea acestei dispoziții este sancționată contravenţional cu amenzi de până la 40.000 lei, pe lângă confiscarea integrală a alimentelor.”, se arată în comunicatul DSVSA.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Leon Dănăilă, unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume, vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”: “Lucrăm mână-n mână cu Dumnezeu”

Sputnik V ar produce mai mulți anticorpi împotriva Omicron decât Pfizer (studiu)

Azi-noapte, părinții fetei din imagine (din Botoșani) au sunat la 112 și au dat-o dispărută pe fiica lor. Azi, după ore de căutări, polițiștii au găsit-o pe adolescentă la...

Marea Finală “Bravo, ai stil ! Celebrities”, sâmbătă, 5 februarie, de la ora 20:00!

Serialul “Fiica ambasadorului” cucerește România! Kanal D, lider de piață cu episodul difuzat aseară, la nivelul întregii țări și la orașe

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies