Amenajarea gradinii - ce trenduri urmaresti pentru a crea un mic colt de rai in curtea ta

Gradina nu mai este de multa vreme doar spatiul pentru flori si plante, oaza de liniste si generoasa verdeata.

Este locul perfect pentru a amenaja si locul de relaxare, tinand cont de principiile estetice. Tot mai multi apeleaza la specialisti, mai ales cand gradina este ceva mai generoasa ca spatiu. Creativitatea celor din domeniu este in masura sa recomande astfel de servicii ca fiind necesare.

Tendinte de amenajare a gradinilor in 2019

Daca urmarim tendintele ne dam seama ca sunt nelipsite acele decoratiuni pentru gradina cu rol practic si estetic totodata. Magazinele de profil abunda in solutii de acest gen, asadar nu se poate spune ca ducem lipsa de optiuni.

Plante adaptate si ghivece interesante

In general, gradina este despre culoare, verdeata si plante. Alege ceva rezistent pentru ca plantele sa reziste destul de bine indiferent de surprizele vremii. Se „poarta” plantele exotice de asemenea, cele care dau o nota interesanta, sunt atipice si creaza o asa zisa jungla urbana.

Vor fi necesare si ghivece pe masura acestora, rezistente, stabile, trainice. La DecoDepot propunerile de ghivece se refera la cele din piatra, dar si cele in forma de pocal, antichizat, in diverse forme si dimensiuni.

De asemenea un trend se refera la plantele agatatoare ce erau poate populare in interior. Pentru acestea vor fi necesare tipuri de suport ce permit plantelor sa se dezvolte corect, dar si sa fie puse in evidenta.

Culori si materiale in gradina

Ideea de baza este ca ceea ce defineste gradina acum sa fie un stil atemporal. Se pune mare accent pe nuante pamantii si pe combinatii de culori naturale. Piatra este de asemenea un punct central, poate avea si rol decorativ. Pentru un ambient clasic si autentic DecoDepot propune vase din sticla, din portelan de asemenea, agatatoare, cu plante de decor ce troneaza in ele. Sunt forme interesante ce combina materiale simple, dar de efect.

Iluminat

Un alt aspect important de avut in vedere se refera la partea de iluminat. Este atat de necesar si poate fi nu doar practic, ci si calea creativa de a contura un spatiu intim, elegant sau romantic. Din punct de vedere al iluminatului tendintele au un vedere un joc de lumini, de leduri, ghirlande cu lumini ce se pot agata peste tot, inclusiv in copaci sau pe gard.

Pentru cei cu preferinte spre un stil mai boem, felinarele sunt nelipsite. Acestea se regasesc la DecoDepot in diverse forme si culori. Cele din piatra pot continua tematica si completeaza o gradina unde ghivecele de flori sunt de asemenea de acest tip, din piatra. In schimb, cele din sticla, de tip borcan sunt mai neconventionale, moderne si merita expuse in locuri accesibile. Pentru un decor traditionalist se poate opta pentru felinarul clasic, cu agatatoare din iuta.

Explozie de culoare

Indiferent de tendinte, este clar ca o pata de culoare si creativitate nemarginita merg foarte bine impreuna. Spatiul verde de langa casa merita sa fie decorat cu multa culoare, pastrand totusi un echilibru. In functie si de plantele, florile din decor, de elemente de mobilier si ce materiale au fost folosite mici piese de tip accesorii pot fi adaugate.

Printre cele mai comune alegeri la acest capitol se numara piticii de gradina, dar si alte figurine ceramice pot da viata gradinii. In cadrul magazinului DecoDepot se vor regasi spre exemplu libelule, ciupercute, broscute ceramice sau decoratiuni din lemn, precum si cele metalice, cu forme de flori. Dispenserul de apa poate avea o forma de animalut sau pitic, deci iata cum gradina prinde viata cu mici accesorii interesante, colorate si jucause.

In 2019 se pune mare accent pe cromatica vibranta, vie, dinamica. In totul preferintelor se numara coraiul si nu numai. Culoarea in gradina poate fi redata la capitolul perne confortabile, scaunele din decor, zona de relaxare amenajata, inclusiv terasa. 

Indiferent cat de mare este sau nu, unde este amenajata - uneori un mic spatiu in spatele casei - gradina are nevoie de o atentie aparte. Amenajata placut, ea va rasplati cu o stare de bine, confort si relaxare. Nu doar tendintele conteaza, ci cum va raportati practic la acest spatiu si cum adaptati totul la stilul preferat.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate