Alimentele pe care Regina Elisabeta a II-a le consuma zilnic și care au ajutat-o să ajungă la vârsta de 96 de ani

,
Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

[Sursa foto: bbc.com]

Regina Elisabeta a II-a a ajuns la venerabila vârstă de 96 de ani datorită un stil de viață echilibrat, însă cu siguranță a avut și o alimentație sănătoasă.

Regina Elisabeta a II-a a decedat pe 8 septembrie 2022, la venerabila vârstă de 96 de ani, după o domnie de șapte decenii. Darren McGrady, unul dintre foștii bucătari ai Majestății Sale a dezvăluit că Regina Marii Britanii a avut întotdeauna o dietă sănătoasă și tocmai acesta pare să fi fost secretul longevității sale.

Alimentele pe care Regina Elisabeta a II-a le consuma zilnic și care au ajutat-o să ajungă la vârsta de 96 de ani

Citeste si: Regina Elisabeta a II a nu a ținut niciodată dietă și nu a făcut sport. Cate kilograme și ce înălțime avea monarhul britanic

Darren McGrady, unul dintre foștii bucătari personali ai  Reginei Elisabeta a II-a, a făcut câteva mărturisiri inedite în cartea lui, Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen, dar pe canalul lui de YouTube, despre meniul Alteței și obiceiurile în ceea ce privește alimentația zilnică. Se pare că preferințele culinare zilnice ale Reginei Marii Britanii nu s-au schimbat vreme de mai bine de 60 de ani. Potrivit spynews.ro, bucătarul McGrady a declarat faptul că Majestatea Sa prefera să consume același tip de alimente aproape in fiecare zi și obișnuia sa servească masa de patru ori pe zi, cu porții mici, la micul dejun, prânz, ceaiul de după-amiază și cină. Iată din ce era alcătuit meniul Reginei Marii Britanii pe parcursul unei zile:

La micul dejun, Majestatea Sa își începea ziua cu o ceașcă de ceai și biscuiți. După care prefera să mănânce un bol cu cereale și câteva fructe asortate, pentru un aport de vitamine și energie. Și doar la ocazii speciale dorea să consume omletă și somon afumat.

Citeste si: Ce se întâmpla după ce moare Regina Angliei. Regulile și procedurile stricte care trebuiesc respectate de toată lumea

În ceea ce privește masa de prânz, Regina Elisabeta a II-a prefera să mănânce peste la grătar, cu spanac sau dovlecei, sau pui la grătar cu o salată drept garnitură. Astfel, prânzul era unul simplu, însă bogat în proteine și fără carbohidrați. Peștele preferat al Alteței era somonul scoțian servit cu spanac și dovlecei. De asemenea, Majestatea Sa obișnuia că înainte de masă de prânz să servească un gin sau un cocktail. Iar după-amiaza, înainte cu câteva ore de cină, Regina Elisabeta a Marii Britanii preferă să consume o prăjitură de biscuiți cu ciocolată alături de o ceașcă de ceai.

La cină, Majestatea Sa obișnuia să servească legume gătite și carne. Ocazional, Alteță preferă carnea de fazan sau de căprioară. Iar la desert se bucura de câteva fructe, piersici sau căpșune. Potrivit bucătarului McGrady, Regina Elisabeta a II-a se delecta după masa de seară, cu un pahar din cea mai fină și bună șampanie.

Citeste si: Operațiunea secretă de după moartea Reginei Angliei: Cine este noul monarh care va prelua puterea

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce avere avea Regina Elisabeta II-a a Marii Britanii. Iată cine o moștenește

Angela Merkel: 'Războiul Rece nu s-a încheiat niciodată. Ar fi trebuit să reacționăm mai rapid la agresivitatea Rusiei'

Ce avere avea Regina Elisabeta II-a a Marii Britanii. Iată cine o moștenește

Ultimele imagini oficiale cu Regina Elisabeta a II-a în viață. Iată cum a fost surprinsă Majestatea Sa

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies