Alexandru Rafila a făcut anunțul despre certificatul verde în România: "Nu este o sperietoare"

,

Alexandru Rafila a vorbit despre certificatul verde! Iată ce a declarat medicul!


In articol:

Vicepreședintele Camerei deputaților, medicul Alexandru Rafila, a vorbit, marți, 2 noiembrie, despre obligativitatea introducerii certificatului verde. Iată ce a declarat medicul! 

Citeste si: Olanda anunță introducerea de noi restricții anti-Covid. Iată când se vor impune noile măsuri

Alexandru Rafila, despre certificatul verde în România

Alexandru Rafila spune că proiectul de lege privind obligativitatea introducerii certificatului verde este o măsură de protecție, nu o sperietoare.

„Certificatul verde nu este o sperietoare, ci o măsură de protecție individuală și colectivă.”, a afirmat Alexandru Rafila, vicepreședintele Camerei Deputaților și lider PSD. Acesta a venit marți cu o serie de reacții importante.

Prof. Dr. Alexandru Rafila a mai declarat că, momentan, nu fac diferența între certificatul verde de uz profesional și documentul cerut pentru accesul în diverse activități din spațiul public.

Citeste si: Vom intra sau nu în carantină națională? Octavian Jurma este de acord cu propunerea lui Alexandru Rafila de a fi instaurată carantina națională timp de o lună

Mai mult, medicul a declarat că certificatul verde reprezintă o măsură de protecție individuală și colectivă împotriva infectării cu coronavirus. Această măsură a fost adoptată pentru a limita numărului de infectări, nu pentru a discrimina oamenii din țară.

„Noi am propus un amendament care instituia un fel de moratoriu (…). A fost respins așa că vom vedea ce discuție vom avea la Camera Deputaților. Un astfel de proiect trebuie avut în vedere în urmă unei discuții. Lumea nu face diferența între certificatul verde de uz profesional și cel cerut pentru accesul al diverse activități.

Certificatul verde nu e o sperietoare, ci o măsură de protecție individuală, dar și colectivă”, a afirmat Alexandru Rafila pentru Realitatea PLUS.

Certificatului verde la locul de muncă

Conducerea Camerei Deputaților a respins marți, 2 noiembrie, cererea USR ca proiectul de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă să fie dezbătută în regim de urgență.

Ionuț Moșteanu, liderul grupului de deputați USR, a declarat pentru G4Media.ro că propunerea a fost respinsă de comitetul liderilor. ”Astăzi avem 591 de decese azi de COVID-19, iar PSD, PNL, UDMR și AUR au respins cererea USR de urgentare a dezbaterilor pe certificatul verde în Camera Deputaților”, a declarat Moșteanu.

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a declarat săptămâna trecută la că situația în care un angajat dintr-un restaurant sau alt spațiu care furnizează servicii este nevaccinat, iar clientul are certificat verde este „evident ilogică”.

”Statul român a omis, doarme, folosiți ce calificativ doriți, pentru că nu a adoptat în timp real și util instrumentele legislative prin care putem să atenuăm, să prevenim și chiar să ridicăm restricțiile. Nu am pus la dispoziția oamenilor, cetățenilor, instituțiilor și firmelor. Oamenii trebuie să înțeleagă că aceste măsuri nu sunt împotriva unuia sau altuia ci sunt pentru protecția vieții lor, pentru a putea ridica aceste măsuri în timp. Altfel, noi tot ne vom rostogoli în valul cinci, în valul șase, iar problema e că avem pierderi de vieți omenești foarte mari”, a spus Csaba Asztalos.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Ce se dă de pomană de Sfinții Petru și Pavel. Iată ce trebuie să împartă credincioșii în această zi

Dragoș Damian îi dă dreptate lui Kelemen Hunor: 'Totul acum vine din import și România este vulnerabilă în toate felurile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce români vor putea ieși la pensie înainte de termen? Ce meserii vor fi încadrate la condiții speciale

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies