Alerta! Tara care inregistreaza cea mai mare crestere de cazuri in ziua in care copiii se intorc la scoala

Coreea de Sud a înregistrat miercuri cea mai mare creştere a numărului de cazuri din ultimele 50 de zile


In articol:

Coreea de Sud a înregistrat miercuri cea mai mare creştere a numărului de cazuri din ultimele 50 de zile, iar unele dintre acestea au fost legate de sosirile internaţionale.

Autorităţile au raportat 40 de noi cazuri, acesta fiind cel mai mare număr depistat în ultimele aproximativ 50 de zile, alarmând populaţia ţării în care milioane de copii revin astăzi în şcoli, scrie The Guardian.

În afară de patru cazuri, toate au fost descoperite în zona metropolitană a capitalei, iar trei au fost legate de sosiri internaţionale.

În total, aici au fost înregistrate 11.265 de cazuri şi 269 de decese.

Apariţia de noi cazuri în regiune, în ultimele săptămâni, a stârnit îngrijorări. Autorităţile au redeschis şcolile - liceenii au revenit la cursuri săptămâna trecută, iar miercuri, peste 2 milioane de elevi şi preşcolari.

Marţi, un bărbat în vârstă de 27 de ani a fost încarcerat pentru 4 luni pentru că a încălcat regulile carantinei. El se afla în auto-izolare timp de 14 zile, apoi a fost mutat într-o unitate de carantină, de unde a plecat fără permisiune.

Coreea de Sud este una dintre puţinele ţări care au reuşit să controleze răspândirea coronavirusului, printr-un program de „urmărire, testare şi tratament”.

La nivel global, de la depistarea noului coronavirus la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 5,5 milioane de contaminări şi mai mult de 350.000 de decese.

Citeste si: Coreea de Sud trimite 2.000.000 de teste de coronavirus în România. Anuntul autoritatilor

Citeste si: Singurele tari din lume fara coronavirus

Citeste si: De ce izolarea nu este suficientă pentru a opri pandemia de coronavirus? Un expert al OMS a explicat ce măsuri ar trebui luate

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate