Alertă pe plajele din Europa! Cei mai periculoși rechini din lume, văzuți în premieră, după 10 ani

,
Rechin

Cei mai rapizi rechini din lume văzuți, în Europa

Este alertă pe plajele din Europa, după ce cei mai rapizi rechini din lume au fost văzuți.

Plajele din Europa sunt în alertă, după ce cei mai rapizi rechini din lume au fost văzuți în premieră, după 10 ani.

Pericolul acestor prădători ai apelor a fost raportat pe plajele din Europa de la Marea Mediterană, de un fotograf care a surprins cel mai rapid rechin lume aproape de plaja Garraf, de lângă Barcelona.

Rechinul văzut lângă coastele Spaniei este din specia Mako și poate înota cu viteze mari de până la 72 de kilometri pe oră. Aceasta specie de rechin este observat pentru prima dată în Marea Mediterană în ultimii 10 ani.

Specia de rechin văzută în apropierea țărmului de la Garraf, de lângă Barcelona, este pe cale de dispariție, scrie ziare.com.

Citeste si: Ce rechini există în Marea Neagră. Cât de periculoși sunt și cât de aproape înoată de țărm

Pericolul de pe Plajele din Europa

Prădătorii oceanelor și mărilor lumii sunt ținta pescuitului industrial, a capturilor accidentale, dar și victime ale comerțului internațional.

Rechinul din largul coastei Garrafului din Spania a fost observat de către o echipă aflată în expediție, care a comunicat faptul că el a înotat ”calm” în apa deschisă, măsurând aproximativ 2,4 metri.

Fotograful subacvatic David Jara, care a surprins imaginile rechinului de la țărmul coastei Garraf, alături de Carlos Molina, a declarat pentru El Pais, potrivit sursei citate:

”Am văzut o umbră mare neagră în mișcare. Am fost puțini confuzi. Dar deodată am văzut ceva ieșind din mare. La început am crezut că este un pește soare, dar în curând am observat o înotătoare dorsală. Apoi ne-am apropiat, ne-am oprit la o distanță sigură și rechinul s-a apropiat de barcă. A fost impresionant.”, a spus acesta.

Două femei au fost ucise de rechini, în Egipt

Amintim că, două femei au fost ucise săptămâna trecută de rechini, în timp ce se aflau în vacanță în Egipt.

O româncă și o austriacă au fost ucise de rechini lângă plajele Egiptului de la Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada. Cele două atacuri ale rechinilor au avut loc în decursul aceleași zile, la o diferență de câteva ore.

Trupul româncei  în vârstă de 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după atacul în care a murit o austriacă de 68 de ani.

După atacuri rechinilor din Marea Roșie, în urma cărora au murit o româncă și o austriacă, i-au făcut pe oameni să fie mai atenți în vacanțe.

Citeste si: Cine este a treia femeie care susține că a fost atacată de un rechin în Egipt. Oamenii au reacționat imediat: „Românca noastră nu a fost atât de norocoasă”

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cine este a treia femeie care susține că a fost atacată de un rechin în Egipt. Oamenii au reacționat imediat: „Românca noastră nu a fost atât de norocoasă”

Falimentul industriei cripto e tot mai vizibil: investitorii fug pe capete; 20 de miliarde de dolari au retras numai în ultima lună

Cine este a treia femeie care susține că a fost atacată de un rechin în Egipt. Oamenii au reacționat imediat: „Românca noastră nu a fost atât de norocoasă”

Cum a decedat, de fapt, Roxana Donisan în Egipt! Iată ce scrie în raportul oficial! Care este cauza reală a morții româncei atacate de rechin în Marea Roșie!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies