Alerta inainte de Pasti: ouale importate nu termenul de valabilitate inscriptionat pe coaja! Cum ne ferim de produsele expirate

Author: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 24 aug 2021, 21:10

Este semnalul de alarma pe care il trag reprezentantii Asociatiei producatorilor de Pasari din Romania.

“Exista o concurenta neloiala a oualor, care intra din comertul intra comunitar si tari terte pe teritoriul Romaniei si unele dintre acestea nu au inscriptionata data productiei”, a declarat Emil Dumitru, presedintele Federatiei Nationale Pro Agro.

Din acest motiv, producatorii romani solicita autoritatilor ca toate produsele din import, care ajung in magazinele din Romania sa fie verificate cu aceeasi rigoare.  “Din pacate, marfa care vine din import vine stampilata doar cu codul de producator.

Acest lucru lasa loc importatorilor sa puna dupa aceea data expirarii pe ou.”, declara un reprezentant al Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania.

Ce vârstă are Micutzu și cu ce probleme s-a confruntat de-a lungul timpului. Totul despre lupta împotriva depresiei și a kilogramelor în plus

EMIL DUMITRU, presedinte Federatia Nationala Pro Agro: “Am cerut  ANSVSA si Directiei de Inspectiei din cadrul ministerului sa verifice toate aceste produse, astfel incat sa stim foarte clar daca ele sunt bune pentru consumator.”

Cu alte cuvinte, producatorii autohtoni cer autoritatilor din Romania ca toate produsele alimentare care urmeaza sa ajunga in magazinele din tara sa fie verificate in proportie mult mai mare si nu aleatoriu, asa cum se intampla in prezent.

Exista riscul ca la un moment dat ca in magazinele din Romania sa fi fost scoase la vanzare si oua expirate? "Da, exista acest risc” a declarat un reprezentant al Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania.

Discutii pe tema alimentelor care ajung in supermarketurile din Romania au avut loc astazi si in Comisia pentru Aglicultura din Parlament, la dezbaterile pe legea care prevede ca peste jumatate din produse sa fie romanesti.

 

Taguri:

Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies