Alerta in Bucuresti: angajat de la metrou, infectat cu coronavirus! In ce statie lucra

Coronavirus metrou: angajat Metrorex, infectat cu coronavirus

Este alerta in Bucuresti: un angajat de la metrou a fost infectat cu coronavirus. Anuntul facut de Metrorex.


In articol:

Anuntul a fost facut de Metrorex prin intermediul unui comunicat. Potrivit documentului, angajatul este un barbat in varsta de 49 de ani care are funcția de controlor acces metrou la stația Laminorului.

Metrorex subliniaza in comunicat faptul ca angajatul respectiv nu are contact cu calatorii, prin specificul functiei, ci are doar atributii de supraveghere a accesului in statie.

Persoana in cauza a intrat in concediu medical in data de 20 martie, si a anuntat conducerea Metrorex ca este infectat cu coronavirus in cursul zilei de 30 martie.

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj pentru medici după ce România a intrat în scenariul 4: "Știm că vă este greu, dar..."

Coronavirus metrou: comunicatul Metrorex

Coronavirus metrou: angajat Metrorex, infectat cu coronavirus

Iata intreg comunicatul emis de Metrorex:

"Persoana în cauză este de sex masculin, cu vârsta de 49 de ani și are funcția de controlor acces metrou la stația Laminorului. Prin specificul funcției, angajatul nu are contact cu călătorii, având doar atribuții de supraveghere a accesului în stație. Precizăm că începând cu data de 20.03.2020, angajatul Metrorex se afla în concediu medical pentru alte afecțiuni de sănătate.

"În seara zilei de 30.03.2020, acesta și-a anunțat șefii ierarhici că a fost testat și confirmat pozitiv cu Covid 19. Din informațiile pe care le avem în acest moment, angajatul se află internat în spital sub supraveghere. Colegii acestuia, cu care a intrat în contact, se află în izolare la recomandarea Direcției de Sănătate Publică.

"Locul de muncă unde îșî desfășura activitatea, respectiv stația de metrou Laminorului a fost dezinfectată în totalitate. O anchetă epidemiologică se va efectua de către Direcția de Sănătate Publică, conform competențelor”, se arată în comunicatul Metrorex.

"Pe această cale, recomandăm tuturor călătorilor să folosească mijloacele de plată moderne, precum automatele de vândut cartele, dar și plata cu cardul bancar contactless de tip Mastercard sau Visa direct la aparatele de acces, pentru diminuarea interacțiunii călătorilor cu bancnotele și alte posibile surse de infectare.

"Mai mult, în această perioadă atât trenurile, cât și stațiile sunt dezinfectate intens cu soluții inovatoare pentru împiedicarea răspândirii Covid19", se mai arată în documentul citat.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate