Alertă extremă! Mesajul pe care l-au primit bucureștenii în această dimineață. Ce au anunțat autoritățile?

,
alerta extrema coronavirus
Alertă extremă după ce în București a crescut rata de infectare cu noul coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

În București, rata de infectare cu noul coronavirus a trecut de 3 la mia de locuitori, ceea ce însemană că virusul se poate răspândi cu ușurință în comunitate. Ce mesaj au transmis autoritățile?


In articol:

După ce reprezentanții autorităților au confirmat că rata de infectare cu noul coronavirus a crescut, fiind depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, la nivelul Capitalei au fost luate mai multe măsuri.

Mesaj Ro-Alert în București după ce numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut

Pentru că numărul cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus este în creștere la nivelul întregii țări, iar în București a fost depășită rata de incidență de 3/1000 locuitori, autoritățile au emis un semnal de ugență prin sistemul Ro-Alert. Astfel, marți dimineață, locuitorii Capitalei au primit pe telefoanele mobile un mesaj referitor la măsurile care au fost luate de autorități pentru a combate pandemia de coronavirus.

Bucureștenii au fost anunțați că timp de 14 zile, masca va fi obligatorie în toate spațiile publice, atât în cele deschise, cât și în cele închise, școlile își vor desfășura activitatea în mediul online, iar restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol și cele de jocuri de noroc vor fi închise în următoarele două săptămâni.

Citeste si: Schimbare de planuri în Bucureşti! Ce spun autoritățile despre închiderea creșelor și a afterschool-urilor

Autoritățile au atras atenția că este esențial ca în perioada următoare să fie respectate toate regulile, astfel încât evoluția pandemiei de coronavirus să fie ținută pe loc.

"Atenție! În municipiul București nivelul de răspândire a noului coronavirus (COVID-19) este ridicat- peste 3 la mia de locuitori. Masca este obligatorie în spațiile deschise și în cele închise. Școlile își vor desfășura cursurile online. Activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și sălilor de jocuri de noroc este interzisă. Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele 14 zile. Respectați măsurile sanitare Pentru a nu pune în pericol viața dvs și a celor din jur!", este mesajul transmis de DSU-IGSU, prin intermediul sistemului Ro-Alert.

ro-alert mesaj coronavirus
Mesajul transmis de autorități

Citeste si: Orban a anuntat restrictii drastice in Bucuresti: "Imi cer scuze pentru cei care aveau stabilite nunti, botezuri"

Mesajul Ro-Alert a fost trimis atât în limba română, cât și în limba engleză, astfel încât acesta să fie înțeles de toți locuitorii.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum a murit sefa UPU Fetesti, infectata cu coronavirus, fara boli cronice? Medicul Mioara Neagu avea doar 48 de ani

Cartel ALFA cere cu fermitate retragerea proiectelor de lege privind vaccinarea obligatorie: 'O acțiune dictatorială a guvernului'

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Cât timp rezistă coronavirusul pe piele? Informații îngrijorătoare venite din partea cercetătorilor: "Poate creşte riscul de transmitere prin contact"

Se carantinează Bucureștiul? Anunț de ULTIMĂ ORĂ făcut de Orban

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies