ALERTA! Ce s-ar intampla daca in marile orase din Romania UN GEAMANTAN SUSPECT ar ramane nesupravegheat VIDEO

Un exercitiu care ar trebui sa ne pun ape ganduri cum sa reactionam in cazul in care observam pachete sau geamantane suspecte sau nesupravegheate.

Cati oameni au trecut pe langa acest geamantan, nici nu i-am mai numarat la un moment dat! Sa va explicam planul! In alte tari, au fost aplicate masuri dure de securitate in ceea ce priveste asa-numitele "pachete suspecte"! S-a intamplat dupa atentatele de la Madrid, din martie 2004, cand aproape 200 de oameni au fost ucisi si 1.500 raniti. La noi, politica de securitate este aceeasi, doar ca practica ne omoara.

O geanta pe care o uitam, intamplator intr-un loc aglomerat. Un test pentru simtul civic al celor din jur! La piata, agentii de paza observa imediat coletul suspect. Si trec la actiune. Adica il muta langa tomberon! Ne mutam in alta zona. Spatiu public, aglomerat. Geanta, uitata pe un trotuar, nu este de interes nici macar pentru acest politist. Angajatele unei covrigarii observa, insa, geamantanul.

Numarul unic de urgenta 112, este locul unde trebuie sa apeleze fiecare dintre dumneavoastra daca, intr-adevar, observa un asa-zis pachet suspect intr-un spatiu public. Ne mutam chiar in centrul capitalei. Apare o doamna in imaginile filmate de noi de la departare. Observati-i strategia! Ce colet suspect?? Ar fi numai bun geamantanul acesta de luat acasa. Se uita lung in jur. Asteapta cateva clipe si trece la actiune. Ce sa vezi? Geanta cu incarcatura "exploziva" a prins picioare.

Testul ne demonstreaza ca multi nu realizeaza pericolul la care se expun. Si persoanele care fotografiaza institutii publice risca sa fie confundate cu teroristii. In primul rand, asa cum suna si anunturile facute in diverse spatii publice - cum ar fi garile sau aeroportureile, evitati pe cat posibil sa va lasati bagajele nesupravegheate! Daca totusi observati o geanta lasata in plina strada care ridica suspiciuni, in niciun caz nu procedati ca doamna pe care v-am prezentat-o.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate